Στρούντελ χωρίς ζάχαρη

Το λαχταριστό γερμανικό γλυκό σε μια διαφορετική εκδοχή του: χωρίς ζάχαρη, με χουρμάδες, ξερά σύκα και σταφίδες.

Ανακατεύουμε τα μήλα, τους χουρμάδες και τα ξερά σύκα (ψιλοκομμένα), τις σταφίδες και την κανέλα. Λιώνουμε το βούτυρο, χωρίς να το κάψουμε. Κόβουμε τα φύλλα στη μέση. Με ένα πινέλο αλείφουμε το κομμένο φύλλο με το βούτυρο. Στο κέντρο και οριζοντίως του φύλλου βάζουμε τη γέμιση, πιέζοντάς τη με τα χέρια ώστε να σχηματίσουμε ένα χοντρό μπαστούνι. Διπλώνουμε τις 2 πλευρές δεξιά και αριστερά προς το κέντρο. Τυλίγουμε το στρούντελ σε ρολό. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα. Ακουμπάμε τα στρούντελ στη λαμαρίνα του φούρνου. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια τους. Ψήνουμε στους 170οC για 1 ώρα περίπου. Πασπαλίζουμε με κανέλα. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.

TAGS: , , , , , , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER