Τάρτα από κουραμπιέ και κρέμα αμυγδάλου

Ναι, μπορούμε να απολαμβάνουμε τη γεύση κουραμπιέ όλο το χρόνο! Αυτή η πανεύκολη τάρτα έχει τη βουτυράτη, μαλακή ζύμη του κουραμπιέ και γέμιση από βελούδινη και απαλή κρέμα με άρωμα αμυγδάλου, χάρη στη σουμάδα που περιέχει.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη και χτυπάμε για λίγο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κονιάκ και το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε και απλώνουμε τη ζύμη σε μία ταρτιέρα 22-24 εκ.
Για την κρέμα βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και τη σουμάδα και τοποθετούμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά (κρόκους και ολόκληρο). Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, τη μαλακώνουμε μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ (μ’ αυτόν τον τρόπο πετυχαίνουμε μία λεία υφή).
Γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα. Καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη ζύμη. Αλείφουμε την επιφάνεια με ασπράδι αυγού και σκορπίζουμε αμύγδαλο φιλέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 45 λεπτά περίπου.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate vanilla eastereggs pastrylove pastrychef
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial  21
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tart raspberry almond cream vanilla art
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini