Τούρτα με φιστίκι Αιγίνης

Μια υπέροχη τούρτα-κέικ που έχει φιστίκι στη βάση και στο μπισκότο, αλλά και στην πεντανόστιμη πλούσια φιστικοβουτυρόκρεμα που περιέχει.

Χωρίζουμε τα αυγά. Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το τριμμένο φιστίκι. Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και το κορν φλάουρ . Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη. Ανακατεύουμε τη μαρέγκα απαλά με το προηγούμενο μείγμα. Τοποθετούμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή τσέρκι διαμέτρου 22 εκ.. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170οC για 30 λεπτά περίπου. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για το μπισκότο χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφιχτή μαρέγκα. Ανακατεύουμε τη σκόνη φιστικιού και το κορν φλάουρ σε ένα μπολ. Το ρίχνουμε στη μαρέγκα ανακατεύοντας πολύ απαλά με μια κουτάλα. Αδειάζουμε σε δύο φόρμες βουτυρωμένες και αλευρωμένες ή τσέρκια διαμέτρου 22 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C για 12-15 λεπτά περίπου. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.

Για την κρέμα χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την άχνη και το τριμμένο φιστίκι για 10-15 λεπτά περίπου, καθαρίζοντας τα τοιχώματα του μίξερ κατά διαστήματα, για να πετύχουμε μια αφράτη και ομοιογενή κρέμα.

Για να συναρμολογήσουμε το γλυκό παίρνουμε το 1/3 της κρέμας και την τοποθετούμε στην επιφάνεια του ενός μπισκότου. Πάνω από τη κρέμα τοποθετούμε το κέικ φιστικιού. Καλύπτουμε την επιφάνεια του κέικ με τη μισή από τη κρέμα που μας έμεινε. Τοποθετούμε πάνω από τη κρέμα το δεύτερο μπισκότο και πιέζουμε ελαφρώς. Με τη βοήθεια μιας παλέτας καλύπτουμε όλο το κέικ με την υπόλοιπη κρέμα. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια με το χοντροκομμένο φιστίκι. Διατηρούμε εκτός ψυγείου σκεπασμένο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER