Τρούφα σοκολάτας με ρούμι

"Μην το πετάξεις!" Φτιάχνουμε τροφάκια σοκολάτας με ρούμι από ένα παντεσπάνι που δεν ψήθηκε καλά ή ένα κέικ που μας περίσσεψε.

Ετοιμάζουμε τη γκανάς.  Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν τον βρασμό κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τεμαχισμένη τη σοκολάτα. Περιμένουμε για ένα λεπτό και ομογενοποιούμε με μία μαρίζ ή ένα μπλέντερ χειρός.  Ρίχνουμε τα κομμάτια από το παντεσπάνι ή το κέικ στο μίξερ και χρησιμοποιώντας το φτερό τα θρυμματίζουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το ρούμι. Στη συνέχεια ρίχνουμεσταδιακά τη γκανάς. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το χτύπημα για να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Βάζουμε τη ζύμη σε μπολ και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να σφίξει ελαφρώς και να μπορούμε να την πλάσουμε. Ξαναζυμώνουμε το μείγμα για λίγο και το πλάθουμε σε μπάλες. Καλύπτουμε τις μπάλες με τρούφα. Διατηρούμε για μία εβδομάδα στο ψυγείο.

TAGS: , , , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER