Τρουφάκια σοκολάτας με λάδι τρούφας

Tρούφες σοκολάτας με άρωμα και σχήμα ελληνικής άγριας τρούφας.

Τεμαχίζουμε τα 500 γρ. σοκολάτας σε μικρά κομμάτια. Την μαλακώνουμε λίγο στα μικροκύματα. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά και την αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι τους 90οC. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά με μία μαρίζ ή με μπλέντερ χειρός μέχρι να λιώσει.  Προσθέτουμε το λάδι τρούφας. Αφήνουμε να κρυώσει. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια. Αφήνουμε τα τρουφάκια σε θερμοκρασία 18οC περίπου, εκτός ψυγείου για αρκετές ώρες, να κρυώσουν και να στεγνώσουν καλά. Λιώνουμε τα 300 γρ. σοκολάτας σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Τη «στρώνουμε» (την κρυώνουμε ανακατεύοντας) στους 30οC. Βουτάμε ένα-ένα τα τρουφάκια μέσα στη λιωμένη σοκολάτα. Τα ρίχνουμε μέσα στο κακάο, το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε ένα ταψάκι. Μόλις αρχίσει να παγώνει η σοκολάτα της επικάλυψης στην επιφάνεια τους, κουνάμε δεξιά-αριστερά το ταψάκι ώστε το κακάο να τα καλύψει.  Τινάζουμε το περιττό κακάο από τα τρουφάκια. Τα διατηρούμε για 15 ημέρες σε κλειστό δοχείο και σε δροσερό μέρος.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER