Βασιλόπιτα 2019 - Συνταγή της Ντίνας Αβέρωφ

Με αυτή τη βασιλόπιτα που είναι πλούσια σε υλικά και γεμάτη με αρώματα μπαχαρικών και πορτοκαλιού, θα υποδεχτούμε τον καινούργιο χρόνο.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, έως ότου το μείγμα αφρατέψει. Σταματάμε το χτύπημα προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε με το χέρι, για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε στον πάτο του ταψιού διαμέτρου 30 εκ. ένα στρογγυλό κομμάτι αντικολλητικό χαρτί ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε. Αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1700C για 30 λεπτά, στους 1500C για 1 ώρα και στους 1400C για άλλη 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER