Υγρή τούρτα - κέικ σοκολάτας με κουμκουάτ

Μια υγρή τούρτα – κέικ σοκολάτα που λιώνει στο στόμα. Σερβίρεται με γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ και δίνει μια εξαιρετική γευστική νότα στο γλυκό που ξεχειλίζει από σοκολάτα.

Εκτέλεση για την τούρτα-κέικ:

Τεμαχίζουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Λιώνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να  ασπρίσουν και αφρατέψουν. Ενώνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου και το λικέρ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 5 εκ. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170οC. Ψήνουμε για 50 λεπτά. Περιμένουμε 10 λεπτά να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία του και ξεφορμάρουμε πάνω σε σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σερβίρουμε με την κομπόστα κουμ κουάτ.

Εκτέλεση για το γλυκό του κουταλιού κουμκουάτ:

Τοποθετούμε τα κουμκουάτ σε ένα μπολ. Βράζουμε περίπου ½ λίτρο νερό και το αδειάζουμε πάνω από αυτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε δύο κομμάτια. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη βανίλια. Τοποθετούμε στη φωτιά και ρίχνουμε και τα κουμκουάτ. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν για 30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και γαρνίρουμε το κέικ.

 

TAGS: , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •    tasteofathens
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry happyhour happytime friends lovetime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets artillerietstore zoumboulakisgalleries paris
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy pastry lemon cream
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lurpakgr lurpakuk tasteofathens
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate birthdaycake sunday foodstyling
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry paris zoumboulakisgalleries daphnez astierdevillatte