Υγρό σοκολατένιο κέικ με γλάσο

Ένα προκλητικό υγρό σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας. Απλώς, πειρασμός!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ

Βράζουμε την κρέμα γάλακτος και αδειάζουμε μέσα την τεμαχισμένη σοκολάτα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά. Χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά έως ότου αφρατέψει το μείγμα. Ενσωματώνουμε το μείγμα σοκολάτας, την αμυγδαλόσκονη, προσθέτουμε το ξύσμα, το μπέικιν πάουντερ και το πορτοκάλι γλασέ. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι ή φόρμα, βουτυρωμένη και αλευρωμένη, διαμέτρου 22-24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30 λεπτά και στη συνέχεια για άλλα 30 λεπτά στους 150οC. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για 10 λεπτά και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος. Ρίχνουμε τη ζεστή κρέμα σε μπολ με την τεμαχισμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε το βούτυρο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκάλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά, αφήνουμε για λίγο να σταθεροποιηθεί και με αυτό καλύπτουμε το κέικ.

TAGS: , , , , , ,
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER