Φωλιά από κανταΐφι με φρούτα

Μία εύκολη καλοκαιρινή συνταγή που συνδυάζει φύλλο κανταΐφι με φρέσκα φρούτα και ρικότα.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50'
ΨΗΣΙΜΟ25'-30'
ΑΝΑΜΟΝΗ3-4 ώρες

Βάση
Ξαίνουμε πολύ καλά το κανταΐφι με τα χέρια μας για να αφρατέψει και να ξεχωρίσουν οι ίνες μεταξύ τους. Το βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε από επάνω το βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να βραχεί όλο το κανταΐφι. Έπειτα κόβουμε με το χέρι μας κομμάτια και τα στρώνουμε μέσα σε ατομικές φόρμες τάρτας, πιέζοντας ελαφρώς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 25-30 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Τις βγάζουμε από το φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Κρέμα
Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα ανακατεύουμε σε ένα μπολ με έναν αβγοδάρτη τη ρικότα με την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι ανακατεύοντας απαλά. Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το κρύο νερό και τις λιώνουμε με λίγο ζεστό νερό (περίπου 1 φλιτζανάκι του καφέ). Αδειάζουμε τις διαλυμένες ζελατίνες στο μείγμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, ενσωματώνοντας στο τέλος την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και το ξύσμα πορτοκαλιού. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί αρκετά. Μπορούμε να την αφήσουμε και περισσότερο και να τη βγάλουμε όταν πρόκειται να σερβίρουμε.

Συναρμολόγηση
Βάζουμε σε κάθε φωλιά κανταϊφιού από 3 κουταλιές της σούπας κρέμα και από πάνω φρούτα της αρεσκείας μας. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  •    4