Πάβλοβα με μασκαρπόνε και φράουλες

Ένα γλυκό από την μακρινή Αυστραλία ή Νέα Ζηλανδία, στο οποίο εμείς προσθέτουμε μασκαρπόνε!

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ1-1½ ώρα

Κρέμα
Βάζουμε τη ζελατίνη να μουλιάσει σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι. Με ένα μαχαιράκι κόβουμε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος στα δύο, το ανοίγουμε και μαζεύουμε από μέσα τους σπόρους, τους οποίους προσθέτουμε στην κατσαρόλα, μαζί με το άδειο πλέον κλωναράκι. Τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να λιώσει το μέλι και να ζεσταθεί καλά η κρέμα (αλλά να μη βράσει). Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζελατίνη, στραγγισμένη από το νερό. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε την κρέμα για λίγο να χλιαρύνει αρκετά. Έπειτα ρίχνουμε λίγη στο γιαούρτι, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην υπόλοιπη κρέμα.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε για να γίνει σαν κρέμα και το ενσωματώνουμε στο μείγμα μας, ανακατεύοντας καλά, μέχρι να πετύχουμε μία λεία κρέμα. Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.

Μαρέγκα
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε χαμηλή προς μεσαία ταχύτητα έως ότου γίνουν μαρέγκα. (Στη χαμηλή ταχύτητα δεν παίρνει αέρα το μείγμα και η μαρέγκα γίνεται πιο σφιχτή. Έτσι, δεν έχουμε πλασματικό όγκο ο οποίος θα ξεφουσκώσει αργότερα). Μόλις είναι έτοιμη η μαρέγκα, σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σαν βροχή την άχνη και το κορν φλάουρ, ενώ συγχρόνως ανακατεύουμε με μία πλαστική κουτάλα (μαρίζ).

Παίρνουμε μεγάλες κουταλιές από τη μαρέγκα και τις αραδιάζουμε πάνω σε μία λαδόκολλα αφήνοντας κενό ανάμεσά τους, για να φτιάξουμε ατομικές φωλιές. Με το κουτάλι πιέζουμε τις μαρέγκες, δημιουργώντας στο κέντρο μια λακούβα (αυτό το πετυχαίνουμε ευκολότερα βουτώντας το κουτάλι σε κρύο νερό).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα ή στις αντιστάσεις, στους 100°C για 1-1½ ώρα τουλάχιστον. Αν δούμε ότι κιτρινίζουν πολύ, χαμηλώνουμε το φούρνο. Είναι έτοιμες όταν έχουν στεγνώσει εντελώς και ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα. Αφήνουμε εκτός φούρνου για αρκετή ώρα να κρυώσουν.

Συναρμολόγηση
Όταν οι μαρέγκες κρυώσουν, τις γεμίζουμε με κουταλιές από την κρέμα μασκαρπόνε, φρέσκες φράουλες και σος σμέουρου.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe mouse fetacheese greekfeta sweetandsalty cherrytomatoes olive
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe touloumpakia syrup delicious traditional greeksummer greek
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo