Ρυζόγαλο με ψητά ροδάκινα

Στην καλοκαιρινή εκδοχή του ρυζόγαλου, το συνοδεύουμε με σπιτική κομπόστα από ψητά ροδάκινα.

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10΄
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ45΄
ΑΝΑΜΟΝΗ30΄

Ρυζόγαλο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρύζι, τις φλούδες από το λεμόνι και τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου έως ότου δέσει το ρυζόγαλο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και, για να κρυώσει πιο γρήγορα το ρυζόγαλο, τοποθετούμε, αν θέλουμε, την κατσαρόλα μέσα σε ένα ταψάκι, το οποίο έχουμε γεμίσει με παγωμένο νερό και παγάκια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το ρυζόγαλο κρυώσει καλά. Με αυτόν τον τρόπο δεν πιάνει κρούστα και αποκτά βελούδινη υφή. Έπειτα το μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα ροδάκινα.

Ροδάκινα
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ζεματίζουμε τα ροδάκινα (ολόκληρα) για 1 λεπτό. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βουτάμε κατευθείαν σε νερό με παγάκια, ώστε να κρυώσουν αμέσως και να μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε (το ζεμάτισμα βοηθάει να χαλαρώσει η φλούδα τους και να βγει χωρίς να αφαιρεθεί μαζί και η σάρκα του φρούτου). Αφού τα καθαρίσουμε, τα κόβουμε στα δύο, αφαιρούμε με προσοχή του κουκούτσι και το κάθε κομμάτι το κόβουμε σε τρεις φέτες. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C-220°C για λίγα λεπτά και, όταν πάρουν χρώμα ελαφρώς, τα περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε λίγο ακόμα. Έπειτα αλείφουμε τα ροδάκινα με τα υγρά του ταψιού με ένα πινέλο και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου γλασαριστούν και πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Με αυτά σερβίρουμε το ρυζόγαλο.

TIPΓια περισσότερο άρωμα μπορούμε να πασπαλίσουμε τα ροδάκινα, πριν τα ψήσουμε, με 5 κ.γ. ξερό θυμάρι, τριμμένο, ή με αντίστοιχη ποσότητα δενδρολίβανου.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon ice parfe summer mag new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial love godfather summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry oldathens sweets mag new kathimerini 15june2019
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy summer greece sun sunset happy friends
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy love is love  loveislove colorfull happyday forever
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry blue daisy cake greece summer2019