Ρυζόγαλο με ψητά ροδάκινα

Στην καλοκαιρινή εκδοχή του ρυζόγαλου, το συνοδεύουμε με σπιτική κομπόστα από ψητά ροδάκινα.

ΜΕΡΙΔΕΣ6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10΄
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ45΄
ΑΝΑΜΟΝΗ30΄

Ρυζόγαλο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το ρύζι, τις φλούδες από το λεμόνι και τοποθετούμε στη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά περίπου έως ότου δέσει το ρυζόγαλο. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και, για να κρυώσει πιο γρήγορα το ρυζόγαλο, τοποθετούμε, αν θέλουμε, την κατσαρόλα μέσα σε ένα ταψάκι, το οποίο έχουμε γεμίσει με παγωμένο νερό και παγάκια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έως ότου το ρυζόγαλο κρυώσει καλά. Με αυτόν τον τρόπο δεν πιάνει κρούστα και αποκτά βελούδινη υφή. Έπειτα το μοιράζουμε σε ποτήρια ή μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τα ροδάκινα.

Ροδάκινα
Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και ζεματίζουμε τα ροδάκινα (ολόκληρα) για 1 λεπτό. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βουτάμε κατευθείαν σε νερό με παγάκια, ώστε να κρυώσουν αμέσως και να μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε (το ζεμάτισμα βοηθάει να χαλαρώσει η φλούδα τους και να βγει χωρίς να αφαιρεθεί μαζί και η σάρκα του φρούτου). Αφού τα καθαρίσουμε, τα κόβουμε στα δύο, αφαιρούμε με προσοχή του κουκούτσι και το κάθε κομμάτι το κόβουμε σε τρεις φέτες. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί, τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 210°C-220°C για λίγα λεπτά και, όταν πάρουν χρώμα ελαφρώς, τα περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε λίγο ακόμα. Έπειτα αλείφουμε τα ροδάκινα με τα υγρά του ταψιού με ένα πινέλο και συνεχίζουμε το ψήσιμο έως ότου γλασαριστούν και πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Με αυτά σερβίρουμε το ρυζόγαλο.

TIPΓια περισσότερο άρωμα μπορούμε να πασπαλίσουμε τα ροδάκινα, πριν τα ψήσουμε, με 5 κ.γ. ξερό θυμάρι, τριμμένο, ή με αντίστοιχη ποσότητα δενδρολίβανου.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte