Σαλάτα με καρπούζι, φέτα και ελαιόλαδο

Ο συνδυασμός του εθνικού μας τυριού με το καρπούζι δεν είναι δική μας εφεύρεση, εμείς όμως σας δίνουμε την γκουρμέ εκδοχή του.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα

Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Στο μεταξύ πολτοποιούμε το καρπούζι στο μπλέντερ και αδειάζουμε τον πολτό σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε έως ότου λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας (στραγγισμένα από το νερό). Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το κρασί. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί, φροντίζοντας το πάχος του να μην ξεπερνά τα 3 εκ. Αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου σφίξει, ακόμα καλύτερα ένα ολόκληρο βράδυ.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, κόβουμε σε μικρούς κύβους το ζελέ και τη φέτα και τα ανακατεύουμε μέσα σε μπολ. Σερβίρουμε το γλυκό κρύο και περιχύνουμε κάθε μερίδα με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με μέντα ή δυόσμο.

TIPΑν προμηθευτούμε μίνι καρπούζια (τα λεγόμενα «baby»), μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό μέσα σε αυτά. Αδειάζουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι και διατηρούμε τις φλούδες στο ψυγείο, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe mouse fetacheese greekfeta sweetandsalty cherrytomatoes olive
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe touloumpakia syrup delicious traditional greeksummer greek
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape