Σαλάτα με καρπούζι, φέτα και ελαιόλαδο

Ο συνδυασμός του εθνικού μας τυριού με το καρπούζι δεν είναι δική μας εφεύρεση, εμείς όμως σας δίνουμε την γκουρμέ εκδοχή του.

ΜΕΡΙΔΕΣ10
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα

Βάζουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Στο μεταξύ πολτοποιούμε το καρπούζι στο μπλέντερ και αδειάζουμε τον πολτό σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε έως ότου λιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας (στραγγισμένα από το νερό). Ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το κρασί. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί, φροντίζοντας το πάχος του να μην ξεπερνά τα 3 εκ. Αφήνουμε στο ψυγείο έως ότου σφίξει, ακόμα καλύτερα ένα ολόκληρο βράδυ.

Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, κόβουμε σε μικρούς κύβους το ζελέ και τη φέτα και τα ανακατεύουμε μέσα σε μπολ. Σερβίρουμε το γλυκό κρύο και περιχύνουμε κάθε μερίδα με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με μέντα ή δυόσμο.

TIPΑν προμηθευτούμε μίνι καρπούζια (τα λεγόμενα «baby»), μπορούμε να σερβίρουμε το γλυκό μέσα σε αυτά. Αδειάζουμε τη σάρκα με ένα κουτάλι και διατηρούμε τις φλούδες στο ψυγείο, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball
  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion