Τάρτα με βύσσινα

Μια πλούσια τάρτα με φρέσκα βύσσινα ή κεράσια και τραγανή κρέμα αμυγδάλου. Ρουστίκ, καλοκαιρινή γεύση.

ΜΕΡΙΔΕΣ10-12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ45'
ΨΗΣΙΜΟ65'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα (για τη ζύμη) & τουλάχιστον 8 ώρες (για τη γέμιση)

Βάση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη, την οποία τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ. Μεταφέρουμε το φύλλο μέσα σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. και την πιέζουμε στα πλαϊνά, να εφαρμόσει καλά. Κόβουμε όση εξέχει από τα τοιχώματα (θα περισσέψει αρκετή ζύμη, περίπου η μισή. Αυτήν την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη διατηρούμε στο ψυγείο έως 15 μέρες ή στην κατάψυξη έως 1 μήνα, για να ξαναφτιάξουμε τάρτα μια άλλη μέρα).

Για να μη φουσκώσει η ζύμη, απλώνουμε από πάνω ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη καλύπτοντας τη ζύμη εντελώς. Γεμίζουμε την τάρτα με ρύζι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά (μη φοβάστε, η μεμβράνη δεν καίγεται). Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρύζι και αφήνουμε να κρυώσει.

Γέμιση
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο, την άχνη και τη σκόνη αμυγδάλου μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το Kirsch συνεχίζοντας το χτύπημα άλλα 2-3 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες (ακόμα και όλη τη νύχτα).

Γεμίζουμε την προψημένη τάρτα με την κρέμα αμυγδάλου και απλώνουμε από πάνω τα φρέσκα βύσσινα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και όταν πρόκειται να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

TIP
Αντί για Kirsch μπορούμε να βάλουμε κονιάκ ή μαύρο ρούμι.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy summer greece sun sunset happy friends
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial love godfather summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon ice parfe summer mag new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry oldathens sweets mag new kathimerini 15june2019
  • steliosparliaros sweetalchemy love is love  loveislove colorfull happyday forever
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry blue daisy cake greece summer2019