Τάρτα με βύσσινα

Μια πλούσια τάρτα με φρέσκα βύσσινα ή κεράσια και τραγανή κρέμα αμυγδάλου. Ρουστίκ, καλοκαιρινή γεύση.

ΜΕΡΙΔΕΣ10-12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ45'
ΨΗΣΙΜΟ65'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 ώρα (για τη ζύμη) & τουλάχιστον 8 ώρες (για τη γέμιση)

Βάση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και τα ζυμώνουμε με το φτερό μέχρι να γίνει μια ομοιογενής ζύμη, την οποία τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 1 ώρα στο ψυγείο. Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ. Μεταφέρουμε το φύλλο μέσα σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. και την πιέζουμε στα πλαϊνά, να εφαρμόσει καλά. Κόβουμε όση εξέχει από τα τοιχώματα (θα περισσέψει αρκετή ζύμη, περίπου η μισή. Αυτήν την τυλίγουμε με μεμβράνη και τη διατηρούμε στο ψυγείο έως 15 μέρες ή στην κατάψυξη έως 1 μήνα, για να ξαναφτιάξουμε τάρτα μια άλλη μέρα).

Για να μη φουσκώσει η ζύμη, απλώνουμε από πάνω ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη καλύπτοντας τη ζύμη εντελώς. Γεμίζουμε την τάρτα με ρύζι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 20 λεπτά (μη φοβάστε, η μεμβράνη δεν καίγεται). Αφαιρούμε τη μεμβράνη και το ρύζι και αφήνουμε να κρυώσει.

Γέμιση
Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα το βούτυρο, την άχνη και τη σκόνη αμυγδάλου μέχρι να φουσκώσουν και να γίνει μια λευκή κρέμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και το Kirsch συνεχίζοντας το χτύπημα άλλα 2-3 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για αρκετές ώρες (ακόμα και όλη τη νύχτα).

Γεμίζουμε την προψημένη τάρτα με την κρέμα αμυγδάλου και απλώνουμε από πάνω τα φρέσκα βύσσινα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και όταν πρόκειται να σερβίρουμε πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

TIP
Αντί για Kirsch μπορούμε να βάλουμε κονιάκ ή μαύρο ρούμι.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe carottecake cake walnut spicy creamcheese carotte
  • steliosparliaros sweets chocolate cream biscuits vanilla teatime coffetime
  • Steliosparliaros sweets coffetime teatime hightea
  • steliosparliaros sweets traditional paste fruits asian biscuits old new
  • steliosparliaros
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe crepes crpe cream rosecream jelly rose
  • Syrup soaked semolina cake Revani with white chocolate whipped cream!