Τηγανητά κεράσια

Ένα πρωτότυπο κέρασμα, κάτι σαν λουκουμάδες γεμιστοί με κεράσι. Προσοχή στα κουκούτσια!

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
Τηγάνισμα20'

Ετοιμάζουμε ένα χυλό ανακατεύοντας τους κρόκους, το αλεύρι, το αλάτι και το γάλα. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά. Αφήνουμε το χυλό να σταθεί για 40 λεπτά εκτός ψυγείου.

Στο μεταξύ πλένουμε τα κεράσια και αφού τα στεγνώσουμε καλά, κρατώντας τα από το κοτσάνι τα βουτάμε μέσα στο χυλό και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν ένα ρόδινο χρώμα. Τα βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και περνάμε τα κεράσια από το μείγμα αυτό. Τα σερβίρουμε ζεστά και αν θέλουμε συνοδεύουμε με μια σος της αρεσκείας μας.

 

TIPΜπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κεράσια με άλλα φρούτα, τα οποία θα κόψουμε στα δύο ή στα τρία ανάλογα με το μέγεθός τους.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer
  • steliosparliaros watermelon ice icecube summer taste fruit summerfruit
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe brownie chocolate darkchocolate dessert warm serve
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired