Τηγανητά ψωμάκια με μήλο

Για ένα σπέσιαλ κυριακάτικο πρωινό!

ΜΕΡΙΔΕΣ8
Προετοιμασία-τηγάνισμα25'

Βάζουμε τις ροδέλες μήλου σε μία κατσαρόλα και τις καλύπτουμε με νερό. Τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τόσο ώστε να μαλακώσουν ελαφρώς αλλά να μη διαλύονται. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Κόβουμε τις φέτες του ψωμιού σε δίσκους μεγαλύτερους από τις ροδέλες του μήλου. Τις αλείφουμε με βούτυρο και φτιάχνουμε σάντουιτς με τις ροδέλες μήλου, τις οποίες πασπαλίζουμε με κανέλα.

Χτυπάμε ελαφρώς τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το γάλα. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μπεν μαρί, χωρίς να ανακατεύουμε, ώστε να διαχωριστεί το καθαρό λίπος από το νερό που περιέχει το βούτυρο. Με μια κουτάλα προσπαθούμε να πάρουμε μόνο το λίπος που ανεβαίνει στην επιφάνεια. Αυτό είναι κατάλληλο για τηγάνισμα, γιατί δεν καίγεται εύκολα και έτσι το ψωμί του τοστ δεν θα μαυρίσει. Ρίχνουμε το καθαρό βούτυρο να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.

Βουτάμε τα σάντουιτς μέσα στο μείγμα των αυγών και τα τηγανίζουμε στο βούτυρογια 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Wake me up when September ends  because it means
  •    4
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats