Τούρτα με σύκα και ροδάκινα

Μια καλοκαιρινή τούρτα με σαβουαγιάρ αντί για παντεσπάνι. Την απογειώνουμε
σερβίροντάς την με φρέσκα σύκα και ροδάκινα.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗτουλάχιστον 3 ώρες

Κρέμα
Παστεριώνουμε τους κρόκους σε μπεν μαρί ως εξής: τους βάζουμε σε ένα μεταλλικό
μπολ μαζί με τη ζάχαρη και τους ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη. Έπειτα
στερεώνουμε το μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει και χτυπάμε
το μείγμα με τον αυγοδάρτη μέχρι να ζεσταθεί, να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Παράλληλα, βάζουμε τις ζελατίνες να μαλακώσουν μέσα σε ένα μπολ με κρύο νερό.
Αποσύρουμε το μείγμα των κρόκων από το μπεν μαρί και το αδειάζουμε στον κάδο
του μίξερ. Το χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα ρίχνοντας σιγά-σιγά το
λικέρ. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το κρύο νερό και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με 1
φλιτζανάκι ζεστό νερό ώστε να λιώσουν. Ρίχνουμε τις λιωμένες ζελατίνες στο μείγμα
των κρόκων και χτυπάμε λίγο ακόμα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ,
καθαρίζουμε τον κάδο του μίξερ και το σύρμα και χτυπάμε εκεί την κρέμα γάλακτος
μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι. Ρίχνουμε την παχύρρευστη κρέμα στο
προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.

Συναρμολόγηση
Θα χρησιμοποιήσουμε ένα μακρόστενο τσέρκι με διαστάσεις 36 x 11 εκ. και ύψος 5
εκ. ή ένα στρογγυλό με διάμετρο 24 εκ. Τοποθετούμε το τσέρκι πάνω σε μια πιατέλα
και στρώνουμε στον πάτο τα σαβουαγιάρ καλύπτοντάς τον όλο (αν χρειαστεί σπάμε
μερικά σαβουαγιάρ για να καλύψουμε τυχόν κενά). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το
γάλα με τα 20 γρ. λικέρ και με ένα πινέλο βρέχουμε τα σαβουαγιάρ. Αδειάζουμε από
πάνω την κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες ή όσο χρειαστεί ώστε να
πήξει.

Για να σερβίρουμε, ζεσταίνουμε το τσέρκι με φλόγιστρο ή πιστολάκι μαλλιών και το
αφαιρούμε. Καθαρίζουμε τα φρούτα, τα κόβουμε σε κομμάτια και τα τοποθετούμε
πάνω στην τούρτα. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ελάχιστη άχνη.

TIPΜπορούμε να φτιάξουμε την τούρτα μέρες πριν και να τη διατηρήσουμε στην
κατάψυξη, χωρίς όμως να προσθέσουμε τα φρούτα. Διατηρείται μέχρι ένα μήνα.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte