Τσίζκεϊκ λεμονιού με ρικότα

Ένα ψητό τσίζκεϊκ σαν της Νέας Υόρκης αλλά με γεύση λεμονιού. Η κρέμα λεμονιού της επικάλυψης το κάνει ακόμα πιο νόστιμο.

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα και 10΄
ΑΝΑΜΟΝΗ3-4 ώρες (για την κρέμα λεμονιού)

Βάση
Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα έως ότου γίνουν σκόνη, τα αδειάζουμε σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Θα γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. σε ένα ταψί. Αδειάζουμε μέσα το μπισκότο, το απλώνουμε και το πιέζουμε με την παλάμη μας να γίνει μια συμπαγής βάση.

Κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ ελαφρώς τη ρικότα, με το τυρί κρέμα και την άχνη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά. Έπειτα χαμηλώνουμε το φούρνο στους 140°C και ψήνουμε για ακόμη 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει.

Κρέμα λεμονιού
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με έναν αυγοδάρτη μέχρι να δέσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να χλιαρύνει καλά και προσθέτουμε λίγο-λίγο το βούτυρο, ανακατεύοντας με μια κουτάλα ή με μπλέντερ χειρός, έως ότου ενσωματωθεί. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει και πριν τη χρησιμοποιήσουμε, την ανακατεύουμε ελαφρώς. Καλύπτουμε με αυτήν την επιφάνεια του τσίζκεϊκ και σερβίρουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweetslchemy pastry pastrychef lyon franch valence
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  •    valrhona tournonsurrhone tainlhermitage businesstrip bridge glykesalchimies steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry chocolate chocolatepassion fruits passion cacao biscuits
  • breakfast  nofilter mothermade homemade chocolatecake chocoholic pastry steliosparliaros dessert