Ζελέ φρουτ παντς

Με τα φρούτα που σας αρέσουν και ανάλογα με την εποχή μπορείτε να φτιάξετε ένα ελαφρύ και υγιεινό γλύκισμα.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40'
ΑΝΑΜΟΝΗπερίπου 2½ ώρες

Πολτοποιούμε κάθε είδος φρούτου στο μπλέντερ και βάζουμε τους πολτούς σε χωριστά μπολ. Τον πολτό φράουλας ή σμέουρου τον σουρώνουμε προηγουμένως για να απομακρύνουμε τα σποράκια, ενώ τις μπανάνες τις πολτοποιούμε μαζί με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Η διαδικασία είναι ίδια για κάθε ζελέ και είναι η εξής:

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό ώστε να μαλακώσουν.
Δείτε βήμα - βήμα πώς λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνας

Ρίχνουμε το 1/3 του φρουτοπολτού σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τον ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνας, αφού τα στραγγίξουμε ελαφρώς από το νερό. Ανακατεύουμε καλά να λιώσουν και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τον υπόλοιπο φρουτοπολτό.

Δείτε βήμα-βήμα πώς βάζουμε τρία ζελέ σε ένα ποτήρι

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • steliosparliaros style glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy tart pear cream vanilla almond
  • Wake me up when September ends  because it means
  • Cheesecake      cheesecake   !