Ζελέ φρουτ παντς

Με τα φρούτα που σας αρέσουν και ανάλογα με την εποχή μπορείτε να φτιάξετε ένα ελαφρύ και υγιεινό γλύκισμα.

ΜΕΡΙΔΕΣπερίπου 12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40'
ΑΝΑΜΟΝΗπερίπου 2½ ώρες

Πολτοποιούμε κάθε είδος φρούτου στο μπλέντερ και βάζουμε τους πολτούς σε χωριστά μπολ. Τον πολτό φράουλας ή σμέουρου τον σουρώνουμε προηγουμένως για να απομακρύνουμε τα σποράκια, ενώ τις μπανάνες τις πολτοποιούμε μαζί με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Η διαδικασία είναι ίδια για κάθε ζελέ και είναι η εξής:

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό ώστε να μαλακώσουν.
Δείτε βήμα - βήμα πώς λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνας

Ρίχνουμε το 1/3 του φρουτοπολτού σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και τον ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνας, αφού τα στραγγίξουμε ελαφρώς από το νερό. Ανακατεύουμε καλά να λιώσουν και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τον υπόλοιπο φρουτοπολτό.

Δείτε βήμα-βήμα πώς βάζουμε τρία ζελέ σε ένα ποτήρι

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist
  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas