Τάρτα με μπανάνες και σοκολάτα

Μια πολύ εύκολη εκδοχή τάρτας με έτοιμη σφολιάτα αντί για ζύμη. Και με επιπλέον δέλεαρ τη σοκολάτα!

ΜΕΡΙΔΕΣ8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΨΗΣΙΜΟ45΄-50΄
ΑΝΑΜΟΝΗ30'

Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με την αμυγδαλόσκονη και την άχνη ζάχαρη για αρκετή ώρα, έως ότου το μείγμα αφρατέψει. Στα μισά της διαδικασίας προσθέτουμε και τα αυγά. Σταματάμε το μίξερ. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα και ρίχνουμε και το ρούμι.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία και την τοποθετούμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20-22 εκ. έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα και να εξέχει από αυτά. Τη γεμίζουμε με την κρέμα και τοποθετούμε από πάνω τις μπανάνες, τις οποίες πασπαλίζουμε με την κανέλα. Κόβουμε τις μύτες της σφολιάτας που εξέχουν, για να την στρογγυλέψουμε, και τη γυρνάμε όλη προς τα μέσα φτιάχνοντας ένα στεφάνι περιφερειακά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 45-50 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε με ζάχαρη άχνη και σος μπανάνας.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sea happyday sunday summer blue sky island
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe crepes crpe cream rosecream jelly rose
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatetart strawberry strawberrychocolate foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweets chocolate cream biscuits vanilla teatime coffetime
  • Steliosparliaros sweets coffetime teatime hightea
  • steliosparliaros sweets traditional paste fruits asian biscuits old new
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe carottecake cake walnut spicy creamcheese carotte