Φράουλα γλυκό κουταλιού

Μπορούμε να το σερβίρουμε σκέτο ή πάνω από τσίζκεϊκ, πανακότα, μπράουνι, κρέπες, παγωτό και κέικ.

ΠοσότηταΓια περίπου 700 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
Παρασκευή20'-25'

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τη ζάχαρη με τις φράουλες και το ποτό, χωρίς να τις έχουμε κόψει προηγουμένως. Τις αφήνουμε κατά μέρος για μισή με μία ώρα περίπου, ώστε να μαριναριστούν μέσα στη ζάχαρη και να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα τις αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-25 λεπτά, έως ότου σχηματιστεί ένα πυκνό σιρόπι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε ερμητικά και τα τοποθετούμε ανάποδα (πάνω στο καπάκι) μέχρι να κρυώσουν. Έτσι πετυχαίνουμε καλή κονσερβοποίηση και το γλυκό μπορεί να διατηρηθεί στο ντουλάπι για πολύ καιρό, αν δεν το ανοίξουμε. Μετά το άνοιγμα, το διατηρούμε στο ψυγείο.

Για την αποστείρωση

Πλένουμε πολύ καλά τα βάζα με ζεστό νερό, τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε μία πετσέτα και τα βάζουμε μαζί με την πετσέτα στο φούρνο στους 100°C για 15 λεπτά. Γεμίζουμε τα βάζα μέχρι επάνω με το γλυκό, όταν και τα δύο είναι ακόμη ζεστά.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros sweetalchemy chocolate pastry art flowers sugarart rum true
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets cakes eggs live white yellow
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes challenge profiterol raspberry icecream rose
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry sunset sun greece summer island
  •       steliosparliaros