Γλυκό του κουταλιού φράουλα

Κάτι ανάμεσα σε γλυκό κουταλιού και μαρμελάδα. Δεν βράζει πολύ ώρα κι έτσι η φράουλα κρατάει το σχήμα και τη γεύση της.

Βάρος700 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΑΝΑΜΟΝΗ30'

Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις στεγνώνουμε. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση, αλλιώς τις αφήνουμε ολόκληρες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε απαλά τη ζάχαρη. Τις αφήνουμε κατά μέρος για μισή με μία ώρα περίπου, ώστε να μαριναριστούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου δέσει ελαφρώς το σιρόπι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

TIPΓια να αποστειρώσουμε βάζα, ένας τρόπος είναι ο εξής: τα πλένουμε με ζεστό νερό και τα τοποθετούμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί, που έχουμε καλύψει με πετσέτα. Βάζουμε στο φούρνο, στους 100◦C για 15 λεπτά.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop