Γλυκό του κουταλιού φράουλα

Κάτι ανάμεσα σε γλυκό κουταλιού και μαρμελάδα. Δεν βράζει πολύ ώρα κι έτσι η φράουλα κρατάει το σχήμα και τη γεύση της.

Βάρος700 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΑΝΑΜΟΝΗ30'

Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις στεγνώνουμε. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση, αλλιώς τις αφήνουμε ολόκληρες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε απαλά τη ζάχαρη. Τις αφήνουμε κατά μέρος για μισή με μία ώρα περίπου, ώστε να μαριναριστούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου δέσει ελαφρώς το σιρόπι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

TIPΓια να αποστειρώσουμε βάζα, ένας τρόπος είναι ο εξής: τα πλένουμε με ζεστό νερό και τα τοποθετούμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί, που έχουμε καλύψει με πετσέτα. Βάζουμε στο φούρνο, στους 100◦C για 15 λεπτά.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast