Γλυκό του κουταλιού φράουλα

Κάτι ανάμεσα σε γλυκό κουταλιού και μαρμελάδα. Δεν βράζει πολύ ώρα κι έτσι η φράουλα κρατάει το σχήμα και τη γεύση της.

Βάρος700 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΑΝΑΜΟΝΗ30'

Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις στεγνώνουμε. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση, αλλιώς τις αφήνουμε ολόκληρες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε απαλά τη ζάχαρη. Τις αφήνουμε κατά μέρος για μισή με μία ώρα περίπου, ώστε να μαριναριστούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου δέσει ελαφρώς το σιρόπι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

TIPΓια να αποστειρώσουμε βάζα, ένας τρόπος είναι ο εξής: τα πλένουμε με ζεστό νερό και τα τοποθετούμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί, που έχουμε καλύψει με πετσέτα. Βάζουμε στο φούρνο, στους 100◦C για 15 λεπτά.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial