Γλυκό του κουταλιού φράουλα

Κάτι ανάμεσα σε γλυκό κουταλιού και μαρμελάδα. Δεν βράζει πολύ ώρα κι έτσι η φράουλα κρατάει το σχήμα και τη γεύση της.

Βάρος700 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30'
ΑΝΑΜΟΝΗ30'

Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις στεγνώνουμε. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση, αλλιώς τις αφήνουμε ολόκληρες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις ανακατεύουμε απαλά τη ζάχαρη. Τις αφήνουμε κατά μέρος για μισή με μία ώρα περίπου, ώστε να μαριναριστούν και να βγάλουν τα υγρά τους. Έπειτα τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη βανίλια και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου δέσει ελαφρώς το σιρόπι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

TIPΓια να αποστειρώσουμε βάζα, ένας τρόπος είναι ο εξής: τα πλένουμε με ζεστό νερό και τα τοποθετούμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί, που έχουμε καλύψει με πετσέτα. Βάζουμε στο φούρνο, στους 100◦C για 15 λεπτά.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  •    4
  • Wake me up when September ends  because it means