Γλυκό του κουταλιού καρότο

Ένα ωραίο, χειμωνιάτικο γλυκό κουταλιού που μπορείτε να κεράσετε μόνο του ή μαζί με ένα κέικ ή ένα τσίζκεϊκ.

Βάρος500 γρ.
Προετοιμασία-Παρασκευή20΄

Κόβουμε το καρότο σε λεπτές λωρίδες με το «μαντολίνο» (το ειδικό εργαλείο κοπής λαχανικών). Το βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε και όταν η ζάχαρη αρχίσει να λιώνει και να δημιουργείται σιρόπι, αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου να βράσει. Το γλυκό διατηρείται σε αποστειρωμένο βάζο.

TIPΓια να αποστειρώσουμε το βάζο, το βουτάμε σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό για μερικά λεπτά και το τοποθετούμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί πάνω σε μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα κουζίνας. Κάνουμε το ίδιο με το καπάκι. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο, στους 100°C για 10 λεπτά.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros