Γλυκό του κουταλιού από τρία εσπεριδοειδή

Ένα χειμωνιάτικο γλυκό κουταλιού που εκτός από άλειμμα για το ψωμί συνοδεύει ώριμα τυριά και αλλαντικά.

ΜΕΡΙΔΕΣγια 2 βάζα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1-2 ώρες

Πλένουμε και βράζουμε τα εσπεριδοειδή (ολόκληρα με τη φλούδα) σε αρκετό νερό για 40-60 λεπτά έως ότου μαλακώσουν τόσο που να τα διαπερνά εύκολα ένα πιρούνι (όσα μαλακώνουν, τα αφαιρούμε). Αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες. Αφαιρούμε τα κουκούτσια εάν υπάρχουν και κρατάμε το χυμό που θα βγει στο κόψιμο. Ζυγίζουμε τα φρούτα μαζί με το χυμό και προσθέτουμε το ίδιο βάρος σε ζάχαρη. Βάζουμε τα υλικά σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά περίπου, έως ότου δέσει το γλυκό. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Πώς αποστειρώνουμε βάζα
Τα πλένουμε με ζεστό νερό και τα βάζουμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα κουζίνας. Βάζουμε στο φούρνο στους 100°C για 15 λεπτά. Γεμίζουμε τα ζεστά βάζα αμέσως με το ζεστό γλυκό, γεμίζοντάς τα μέχρι πάνω. Κλείνουμε με το καπάκι και τοποθετούμε τα βάζα ανάποδα πάνω σε έναν πάγκο. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •    valrhona tournonsurrhone tainlhermitage businesstrip bridge glykesalchimies steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry chocolate chocolatepassion fruits passion cacao biscuits
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  • breakfast  nofilter mothermade homemade chocolatecake chocoholic pastry steliosparliaros dessert
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweetslchemy pastry pastrychef lyon franch valence