Γλυκό του κουταλιού παντζάρι

Ένα ιδιαίτερο γλυκό κουταλιού που μπορείτε να κεράσετε σκέτο ή μαζί με κέικ, τυριά, γιαουρτόπιτες και τσίζκεϊκ.

Βάρος1.400 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10΄
Βράσιμοπερίπου 40΄

Πλένουμε τα καθαρισμένα παντζάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες και κάθε ροδέλα σε μικρά μπαστούνια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε λίγο στην αρχή ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα παντζάρια και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και όταν ξαναπάρει βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, να καραμελώσει το παντζάρι και να μείνει μόνο με λίγο σιρόπι. Αποσύρουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry blue daisy cake greece summer2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy summer greece sun sunset happy friends
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon ice parfe summer mag new
  • steliosparliaros sweetalchemy love is love  loveislove colorfull happyday forever
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry oldathens sweets mag new kathimerini 15june2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial love godfather summer