Γλυκό του κουταλιού παντζάρι

Ένα ιδιαίτερο γλυκό κουταλιού που μπορείτε να κεράσετε σκέτο ή μαζί με κέικ, τυριά, γιαουρτόπιτες και τσίζκεϊκ.

Βάρος1.400 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10΄
Βράσιμοπερίπου 40΄

Πλένουμε τα καθαρισμένα παντζάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες και κάθε ροδέλα σε μικρά μπαστούνια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε λίγο στην αρχή ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα παντζάρια και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και όταν ξαναπάρει βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, να καραμελώσει το παντζάρι και να μείνει μόνο με λίγο σιρόπι. Αποσύρουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalch glykesalchimiesofficial tbt friends 2005 happy book chocolate strawberry
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake lemon limoncello meringue pastrylite burning
  •       safewatersports
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate darkchocolate milkchocolate raspberry passionfruit pastryshop
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovepastry cake roses almond new recipe