Γλυκό του κουταλιού παντζάρι

Ένα ιδιαίτερο γλυκό κουταλιού που μπορείτε να κεράσετε σκέτο ή μαζί με κέικ, τυριά, γιαουρτόπιτες και τσίζκεϊκ.

Βάρος1.400 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10΄
Βράσιμοπερίπου 40΄

Πλένουμε τα καθαρισμένα παντζάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες και κάθε ροδέλα σε μικρά μπαστούνια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε λίγο στην αρχή ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα παντζάρια και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και όταν ξαναπάρει βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, να καραμελώσει το παντζάρι και να μείνει μόνο με λίγο σιρόπι. Αποσύρουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate milkchocolate darkchocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cream millefeuille vanilla teatime coffetime cacao
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate cake coffetime teatime
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry tart praline violet chocolate milkachocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial      20
  • steliosparliaros sweetalchemy chpopi sweets music sunday happyday october
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy