Γλυκό του κουταλιού παντζάρι

Ένα ιδιαίτερο γλυκό κουταλιού που μπορείτε να κεράσετε σκέτο ή μαζί με κέικ, τυριά, γιαουρτόπιτες και τσίζκεϊκ.

Βάρος1.400 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10΄
Βράσιμοπερίπου 40΄

Πλένουμε τα καθαρισμένα παντζάρια και τα κόβουμε σε ροδέλες και κάθε ροδέλα σε μικρά μπαστούνια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε λίγο στην αρχή ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη και αφήνουμε το μείγμα να βράσει. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει, ρίχνουμε τα παντζάρια και το τζίντζερ. Ανακατεύουμε και όταν ξαναπάρει βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, να καραμελώσει το παντζάρι και να μείνει μόνο με λίγο σιρόπι. Αποσύρουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe touloumpakia syrup delicious traditional greeksummer greek
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe mouse fetacheese greekfeta sweetandsalty cherrytomatoes olive