Μαγιάτικο συκαλάκι

Κάθε Μάιο, όταν έχουν μόλις δέσει τα σύκα και είναι μικρά και άγουρα, φτιάχνουμε ένα από τα ωραιότερα γλυκά κουταλιού.

ΠοσότηταΓια 1½ κιλό
Προετοιμασία-Παρασκευή1 ώρα

Με πολλή προσοχή ξεφλουδίζουμε τα συκαλάκια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε το μισό από το χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα στύβουμε με τα χέρια μας πολύ καλά έτσι ώστε να φύγει το νερό και να ζαρώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα συκαλάκια. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι, προσθέτοντας προς το τέλος τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.

Για να ελέγξουμε αν έχει δέσει το σιρόπι ρίχνουμε λίγο σε ένα πιάτο· θα πρέπει να είναι πυκνό και να μην απλώνει πάρα πολύ. Το φυσάμε να κρυώσει γρήγορα και ελέγχουμε αν η επιφάνειά του ζαρώνει ελαφρώς.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry biscuits syrup chocolate cake allday
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake chocolate fruits lemon biscuits
  •      ! Pop up bars Premium
  • My favorite food on board of Aegean  Portokalopita by
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatelover chocoholic gianduja hezelnut gold
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop shop cake biscuits chocolate fruits
  • HIGHteaTIME w muschel  dimknees  major pistachio tart by