Μαγιάτικο συκαλάκι

Κάθε Μάιο, όταν έχουν μόλις δέσει τα σύκα και είναι μικρά και άγουρα, φτιάχνουμε ένα από τα ωραιότερα γλυκά κουταλιού.

ΠοσότηταΓια 1½ κιλό
Προετοιμασία-Παρασκευή1 ώρα

Με πολλή προσοχή ξεφλουδίζουμε τα συκαλάκια. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τα σκεπάζουμε με νερό και προσθέτουμε το μισό από το χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα στύβουμε με τα χέρια μας πολύ καλά έτσι ώστε να φύγει το νερό και να ζαρώσουν. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστεί. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε τα συκαλάκια. Ανακατεύουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι, προσθέτοντας προς το τέλος τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.

Για να ελέγξουμε αν έχει δέσει το σιρόπι ρίχνουμε λίγο σε ένα πιάτο· θα πρέπει να είναι πυκνό και να μην απλώνει πάρα πολύ. Το φυσάμε να κρυώσει γρήγορα και ελέγχουμε αν η επιφάνειά του ζαρώνει ελαφρώς.

Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sea happyday sunday summer blue sky island
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe carottecake cake walnut spicy creamcheese carotte
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatetart strawberry strawberrychocolate foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweets chocolate cream biscuits vanilla teatime coffetime
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe crepes crpe cream rosecream jelly rose
  • Steliosparliaros sweets coffetime teatime hightea
  • steliosparliaros sweets traditional paste fruits asian biscuits old new