Αχλάδια με σοκολάτα

Με τα αχλάδια στην καλύτερή τους εποχή και σος σοκολάτας φτιάχνουμε ένα εύκολο και αρωματικό επιδόρπιο.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10΄
Παρασκευή40΄

Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τη φλούδα χωρίς να κόψουμε το κοτσανάκι τους.
Τα βάζουμε όρθια σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό, το κρασί, την κανέλα και τη ζάχαρη. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά περίπου, από όταν αρχίσει ο βρασμός.
Τα βγάζουμε προσεκτικά από το σιρόπι και τα μοιράζουμε σε πιάτα.
Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρί, δηλαδή μέσα σε ένα ανοξείδωτο μπολ που στερεώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει.
Προσθέτουμε στη σοκολάτα 100 γρ. από το σιρόπι των αχλαδιών. Ανακατεύουμε καλά και ενσωματώνουμε και το βούτυρο, ανακατεύοντας ξανά για να λιώσει. Με αυτή τη σος περιχύνουμε τα αχλάδια.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •          !
  • M
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial baklava traditionalart mitilini island greece
  • Tart with cheese Naxos and figs
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cake birthdaycake
  •         !
  •    To