Αχλάδια βρασμένα σε γλυκό κρασί

Ένα υπέροχο επιδόρπιο που θα σερβίρετε στο τέλος ενός επίσημου δείπνου.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50΄

Καθαρίζουμε προσεχτικά τα αχλάδια αφαιρώντας τη φλούδα και αφήνοντας το κοτσανάκι (μπορούμε να τα καθαρίσουμε με το εργαλείο που καθαρίζουμε τα καρότα). Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα (να είναι τέτοιου μεγέθους ώστε να χωράει ακριβώς τα αχλάδια και να καλυφθούν με το κρασί) και προσθέτουμε το κρασί μαζί με τη φλούδα και το χυμό πορτοκαλιού. Αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Ανοίγουμε τα κλωναράκια βανίλιας στη μέση και σέρνουμε τη λάμα του μαχαιριού στο εσωτερικό τους για να μαζέψουμε τα σποράκια, τα οποία ρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με τα κλωναράκια. Πετάμε τη φλούδα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 15-20 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν ελαφρώς τα αχλάδια.

Τα σερβίρουμε κρύα με γιαούρτι ή με κάποιο λευκό τυρί. Για τους τολμηρούς είναι υπέροχος ο συνδυασμός με ροκφόρ.

TIPΕάν δεν έχουμε κρασί Μοσχάτο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα λευκό ξηρό κρασί προσθέτοντας 100 γρ. ζάχαρη στο βράσιμο.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • Wake me up when September ends  because it means
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  •    4
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature