Κομπόστα μήλου με κανέλα

Βράζουμε μήλα σε σιρόπι και φτιάχνουμε ένα εύκολο, υγιεινό και ελαφρύ επιδόρπιο, που μπορούμε να σερβίρουμε στο τέλος ενός δείπνου.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
Προετοιμασία-Παρασκευή20΄

Καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και με το ειδικό εργαλείο (αποπυρηνωτής) αφαιρούμε ολόκληρο τον πυρήνα με τα κουκούτσια. Βάζουμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα που να τα χωράει ακριβώς, σε μονή στρώση. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό, το οποίο θα πρέπει να τα σκεπάζει, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο ακόμα (θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της κατσαρόλας). Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ξυλάκια κανέλας, τους σπόρους από το εσωτερικό της βανίλιας, μαζί με το κλωναράκι της, και το χυμό λεμονιού και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν κάπως, με προσοχή όμως να μη διαλυθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε περιχυμένα με το σιρόπι τους. Αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως, τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • breakfast  nofilter mothermade homemade chocolatecake chocoholic pastry steliosparliaros dessert
  •    valrhona tournonsurrhone tainlhermitage businesstrip bridge glykesalchimies steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry chocolate chocolatepassion fruits passion cacao biscuits
  • steliosparliaros sweetslchemy pastry pastrychef lyon franch valence
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr