Κομπόστα μήλου με κανέλα

Βράζουμε μήλα σε σιρόπι και φτιάχνουμε ένα εύκολο, υγιεινό και ελαφρύ επιδόρπιο, που μπορούμε να σερβίρουμε στο τέλος ενός δείπνου.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
Προετοιμασία-Παρασκευή20΄

Καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και με το ειδικό εργαλείο (αποπυρηνωτής) αφαιρούμε ολόκληρο τον πυρήνα με τα κουκούτσια. Βάζουμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα που να τα χωράει ακριβώς, σε μονή στρώση. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό, το οποίο θα πρέπει να τα σκεπάζει, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο ακόμα (θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της κατσαρόλας). Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ξυλάκια κανέλας, τους σπόρους από το εσωτερικό της βανίλιας, μαζί με το κλωναράκι της, και το χυμό λεμονιού και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν κάπως, με προσοχή όμως να μη διαλυθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε περιχυμένα με το σιρόπι τους. Αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως, τα διατηρούμε στο ψυγείο.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tart raspberry almond cream vanilla art
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate vanilla eastereggs pastrylove pastrychef
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial  21
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial