Κομπόστα μήλου με κανέλα

Βράζουμε μήλα σε σιρόπι και φτιάχνουμε ένα εύκολο, υγιεινό και ελαφρύ επιδόρπιο, που μπορούμε να σερβίρουμε στο τέλος ενός δείπνου.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
Προετοιμασία-Παρασκευή20΄

Καθαρίζουμε τα μήλα από τις φλούδες και με το ειδικό εργαλείο (αποπυρηνωτής) αφαιρούμε ολόκληρο τον πυρήνα με τα κουκούτσια. Βάζουμε τα μήλα σε μια κατσαρόλα που να τα χωράει ακριβώς, σε μονή στρώση. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το νερό, το οποίο θα πρέπει να τα σκεπάζει, διαφορετικά προσθέτουμε λίγο ακόμα (θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της κατσαρόλας). Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα ξυλάκια κανέλας, τους σπόρους από το εσωτερικό της βανίλιας, μαζί με το κλωναράκι της, και το χυμό λεμονιού και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Τα βράζουμε έως ότου μαλακώσουν κάπως, με προσοχή όμως να μη διαλυθούν. Αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε περιχυμένα με το σιρόπι τους. Αν δεν τα σερβίρουμε αμέσως, τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros