Κομπόστα σταφυλιών με κρασί

Για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη, μια υπέροχη σπιτική κομπόστα με ποικιλία από σταφύλια. Σερβίρετέ τη με γιαούρτι ή παγωτό.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το κρασί, την κανέλα, τους κόκκους πιπεριού (ολόκληρους) και τις φλούδες από τα εσπεριδοειδή. Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση το σιρόπι χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε έπειτα τα σταφύλια και δυναμώνουμε ξανά τη φωτιά. Μόλις πάρει ξανά βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε πάλι τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφήνουμε την κομπόστα να κρυώσει και τη βάζουμε για μία νύχτα στο ψυγείο, ώστε να μαριναριστούν καλά τα σταφύλια μέσα στο σιρόπι του κρασιού. Σερβίρουμε σε μπολ και συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με γιαούρτι, με παγωτό ή με μπισκότα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe brownie chocolate darkchocolate dessert warm serve
  • steliosparliaros watermelon ice icecube summer taste fruit summerfruit
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired