Κομπόστα σταφυλιών με κρασί

Για τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβρη, μια υπέροχη σπιτική κομπόστα με ποικιλία από σταφύλια. Σερβίρετέ τη με γιαούρτι ή παγωτό.

ΜΕΡΙΔΕΣ6
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το κρασί, την κανέλα, τους κόκκους πιπεριού (ολόκληρους) και τις φλούδες από τα εσπεριδοειδή. Την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση το σιρόπι χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε έπειτα τα σταφύλια και δυναμώνουμε ξανά τη φωτιά. Μόλις πάρει ξανά βράση το μείγμα, χαμηλώνουμε πάλι τη φωτιά και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Αφήνουμε την κομπόστα να κρυώσει και τη βάζουμε για μία νύχτα στο ψυγείο, ώστε να μαριναριστούν καλά τα σταφύλια μέσα στο σιρόπι του κρασιού. Σερβίρουμε σε μπολ και συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με γιαούρτι, με παγωτό ή με μπισκότα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • Wake me up when September ends  because it means
  • 11
  •    4
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats