Νεκταρίνια σε γλυκό κρασί

Μαλακά σαν κομπόστα, αλλά απείρως πιο γκουρμέ, αυτά τα νεκταρίνια βράζονται σε κρασί. Συνοδεύστε τα με παγωτό ή γιαούρτι.

ΜΕΡΙΔΕΣ4
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50'
ΑΝΑΜΟΝΗπερίπου 1 ώρα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κρασί. Με ένα μαχαίρι σχίζουμε κατά μήκος το κλωναράκι βανίλιας, το ανοίγουμε στη μέση και «γδέρνουμε» το εσωτερικό του με το μαχαίρι για να μαζέψουμε τα μαύρα, μικροσκοπικά σπόρια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτοντας και το σχισμένο κλωναράκι. Τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα νεκταρίνια, τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο (ή με μια λαδόκολλα που έχουμε τσαλακώσει έτσι ώστε να χωράει μέσα στην κατσαρόλα), ώστε τα φρούτα να μένουν βυθισμένα στο σιρόπι. Τα σιγοβράζουμε για 10-12 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιμένουμε 20 λεπτά, να κρυώσουν ελαφρώς τα νεκταρίνια μέσα στο σιρόπι, τα ξεφλουδίζουμε και τα ξαναρίχνουμε στο σιρόπι. Τα αφήνουμε εκεί μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Τα σερβίρουμε με παγωτό ή με γιαούρτι ή ακόμα και με λευκό τυρί.

TIP

  • Αντί για νεκταρίνια, μπορούμε να βάλουμε ροδάκινα.
  • Αντί για γλυκό κρασί μπορούμε να βάλουμε ξηρό, προσθέτοντας σε αυτή την περίπτωση 150 γρ. ζάχαρη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut