Λικέρ από κουκούτσια βερίκοκου

Ξεκινήστε να μαζεύετε κουκούτσια από βερίκοκα γιατί γίνονται το πιο ωραίο και εύκολο λικέρ.

Βάρος1.600ml.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15'
ΑΝΑΜΟΝΗ3-4 μήνες (1η φάση) & 2 μήνες (2η φάση)

Αφήνουμε τα κουκούτσια όπως είναι, χωρίς να τα πλύνουμε, κρατώντας ακόμη και τα μικρά κομμάτια φρούτου που έχουν μείνει επάνω τους. Σπάμε κάποια από αυτά ώστε να αποκαλυφθεί το εσωτερικό τους (θα δώσει νότες πικραμύγδαλου στο λικέρ). Τα βάζουμε σε ένα βάζο ή γυάλα που σφραγίζει καλά με καπάκι και προσθέτουμε τη βότκα και τη ζάχαρη. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε στον ήλιο για 3-4 μήνες. Κατά διαστήματα το ανακινούμε. Κατόπιν σουρώνουμε το μείγμα πάνω από ένα μπολ, περνώντας το από ψιλό σουρωτό ή ακόμα καλύτερα από τουλπάνι, ώστε να συγκρατηθούν τυχόν ίνες από τα φρούτα. Έτσι το λικέρ θα γίνει πιο διαυγές. Πετάμε τα κουκούτσια. Προσθέτουμε στο ποτό το κονιάκ και αδειάζουμε το λικέρ σε μπουκάλια. Τα κλείνουμε καλά και τα αφήνουμε κατά μέρος για 2 μήνες ακόμη, ώστε να ωριμάσει η γεύση του λικέρ.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv agionoros
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry tv new recipes
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon biscuits meringue sweetalchemy pastrychef pastylife
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate fasting peanut peanutbutter new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake icecream fruit vanilla almond
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cake pralin gold happytime
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop chocolate whitechocolate milkchocolate coffret almond