Λικέρ αχλάδι

Ένα πρωτότυπο σπιτικό λικέρ που παίρνει άρωμα και γεύση από ένα ολόκληρο αχλάδι.

Βάρος1.400 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10΄
ΑΝΑΜΟΝΗ3 μήνες

Σε ένα βάζο ή μια γυάλα με μεγάλο στόμιο βάζουμε το αχλάδι ολόκληρο μαζί με το λευκό απόσταγμα. Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς, δηλαδή πρώτα με μεμβράνη και έπειτα με το καπάκι. Αφήνουμε για ένα μήνα στον ήλιο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, κλείνουμε ξανά και ανακινούμε. Αφήνουμε το λικέρ να μείνει έως ότου η ζάχαρη λιώσει (για περίπου 3 μήνες). Προσθέτουμε, τέλος, το απόσταγμα αχλαδιού, αφαιρούμε το αχλάδι και γεμίζουμε μπουκάλια.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • Wake me up when September ends  because it means
  •    4
  • backstagephotoshootingnbg headquarters steliosparliaroskathimerini
  • Cheesecake      cheesecake   !