Λικέρ αχλάδι

Ένα πρωτότυπο σπιτικό λικέρ που παίρνει άρωμα και γεύση από ένα ολόκληρο αχλάδι.

Βάρος1.400 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10΄
ΑΝΑΜΟΝΗ3 μήνες

Σε ένα βάζο ή μια γυάλα με μεγάλο στόμιο βάζουμε το αχλάδι ολόκληρο μαζί με το λευκό απόσταγμα. Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς, δηλαδή πρώτα με μεμβράνη και έπειτα με το καπάκι. Αφήνουμε για ένα μήνα στον ήλιο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, κλείνουμε ξανά και ανακινούμε. Αφήνουμε το λικέρ να μείνει έως ότου η ζάχαρη λιώσει (για περίπου 3 μήνες). Προσθέτουμε, τέλος, το απόσταγμα αχλαδιού, αφαιρούμε το αχλάδι και γεμίζουμε μπουκάλια.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe mouse fetacheese greekfeta sweetandsalty cherrytomatoes olive
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe touloumpakia syrup delicious traditional greeksummer greek
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired