Λικέρ αχλάδι

Ένα πρωτότυπο σπιτικό λικέρ που παίρνει άρωμα και γεύση από ένα ολόκληρο αχλάδι.

Βάρος1.400 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ10΄
ΑΝΑΜΟΝΗ3 μήνες

Σε ένα βάζο ή μια γυάλα με μεγάλο στόμιο βάζουμε το αχλάδι ολόκληρο μαζί με το λευκό απόσταγμα. Κλείνουμε το βάζο αεροστεγώς, δηλαδή πρώτα με μεμβράνη και έπειτα με το καπάκι. Αφήνουμε για ένα μήνα στον ήλιο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, κλείνουμε ξανά και ανακινούμε. Αφήνουμε το λικέρ να μείνει έως ότου η ζάχαρη λιώσει (για περίπου 3 μήνες). Προσθέτουμε, τέλος, το απόσταγμα αχλαδιού, αφαιρούμε το αχλάδι και γεμίζουμε μπουκάλια.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry love birthdaycake white pink rose
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate cream pastry pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolateday happyday mylife chocolatelife 40year
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry shop chocole lab work mylife 40year
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sunset sea greece color
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate pistachio greece oliveoil love