Λικέρ φράουλα με τσίπουρο

Με το πιο ελληνικό από όλα τα αποστάγματα, το τσίπουρο ή τη ρακή, και ζουμερές φράουλες φτιάχνουμε ένα υπέροχο, φρέσκο λικέρ.

ΠοσότηταΓια 1½ λίτρο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 μήνας

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τις βάζουμε σε βάζο που θα πρέπει να κλείνει αεροστεγώς. Αδειάζουμε το τσίπουρο πάνω απ’ αυτές και κλείνουμε το βάζο ερμητικά. Το αφήνουμε να μείνει για 1 μήνα σε σκιερό μέρος. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό (μετράμε το χρόνο από όταν αρχίσει να βράζει το σιρόπι). Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σουρώνουμε τις φράουλες από το αλκοόλ περνώντας τες από ψιλό σουρωτήρι και πιέζοντάς τες να βγάλουν τους χυμούς τους. Ρίχνουμε το σουρωμένο τσίπουρο μέσα στο σιρόπι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε μπουκάλια.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Steliosparliaros sweets coffetime teatime hightea
  • steliosparliaros sweets traditional paste fruits asian biscuits old new
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe crepes crpe cream rosecream jelly rose
  • steliosparliaros sea happyday sunday summer blue sky island
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatetart strawberry strawberrychocolate foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweets chocolate cream biscuits vanilla teatime coffetime
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe carottecake cake walnut spicy creamcheese carotte