Λικέρ φράουλα με τσίπουρο

Με το πιο ελληνικό από όλα τα αποστάγματα, το τσίπουρο ή τη ρακή, και ζουμερές φράουλες φτιάχνουμε ένα υπέροχο, φρέσκο λικέρ.

ΠοσότηταΓια 1½ λίτρο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 μήνας

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τις βάζουμε σε βάζο που θα πρέπει να κλείνει αεροστεγώς. Αδειάζουμε το τσίπουρο πάνω απ’ αυτές και κλείνουμε το βάζο ερμητικά. Το αφήνουμε να μείνει για 1 μήνα σε σκιερό μέρος. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό (μετράμε το χρόνο από όταν αρχίσει να βράζει το σιρόπι). Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σουρώνουμε τις φράουλες από το αλκοόλ περνώντας τες από ψιλό σουρωτήρι και πιέζοντάς τες να βγάλουν τους χυμούς τους. Ρίχνουμε το σουρωμένο τσίπουρο μέσα στο σιρόπι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε μπουκάλια.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • Wake me up when September ends  because it means
  •    4
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • backstagephotoshootingnbg headquarters steliosparliaroskathimerini
  • Cheesecake      cheesecake   !