Λικέρ φράουλα με τσίπουρο

Με το πιο ελληνικό από όλα τα αποστάγματα, το τσίπουρο ή τη ρακή, και ζουμερές φράουλες φτιάχνουμε ένα υπέροχο, φρέσκο λικέρ.

ΠοσότηταΓια 1½ λίτρο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 μήνας

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τις βάζουμε σε βάζο που θα πρέπει να κλείνει αεροστεγώς. Αδειάζουμε το τσίπουρο πάνω απ’ αυτές και κλείνουμε το βάζο ερμητικά. Το αφήνουμε να μείνει για 1 μήνα σε σκιερό μέρος. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό (μετράμε το χρόνο από όταν αρχίσει να βράζει το σιρόπι). Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Σουρώνουμε τις φράουλες από το αλκοόλ περνώντας τες από ψιλό σουρωτήρι και πιέζοντάς τες να βγάλουν τους χυμούς τους. Ρίχνουμε το σουρωμένο τσίπουρο μέσα στο σιρόπι, ανακατεύουμε και γεμίζουμε μπουκάλια.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets cakes eggs live white yellow
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry sunset sun greece summer island
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes challenge profiterol raspberry icecream rose
  • steliosparliaros sweetalchemy chocolate pastry art flowers sugarart rum true
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop pastrylife nugat almond nuts white
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop birthdaycake cakes vanilla cream chocolate
  •       steliosparliaros