Λικέρ φράουλα

Με βότκα και βανίλια, οι φράουλες γίνονται ένα πολύ «έμπειρο» σπιτικό λικέρ. Δοκιμάστε το και σε κοκτέιλ!

Βάρος1½ λίτρο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 μήνας

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τις βάζουμε σε βάζο που θα πρέπει να κλείνει αεροστεγώς. Αδειάζουμε τη βότκα πάνω απ’ αυτές μαζί με τη βανίλια, την οποία έχουμε προηγουμένως κόψει κατά μήκος στα δύο με ένα μαχαίρι. Κλείνουμε το βάζο ερμητικά και το αφήνουμε να μείνει για 1 μήνα σε ηλιόλουστο μέρος.

Μόλις παρέλθει ο μήνας, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός) και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Σουρώνουμε τη βότκα από ψιλό σουρωτήρι, πιέζοντας τις φράουλες να βγάλουν τους χυμούς τους. Ρίχνουμε τη σουρωμένη βότκα στο σιρόπι. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε μπουκάλια.

TIPΜπορούμε να σερβίρουμε το λικέρ αραιωμένο με ανθρακούχο νερό, ως ένα αλκοολούχο αναψυκτικό ή να το εντάξουμε σε κοκτέιλ..
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy pastry chocolate chocolatepassion fruits passion cacao biscuits
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  •    valrhona tournonsurrhone tainlhermitage businesstrip bridge glykesalchimies steliosparliaros
  • breakfast  nofilter mothermade homemade chocolatecake chocoholic pastry steliosparliaros dessert
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla