Λικέρ φράουλα

Με βότκα και βανίλια, οι φράουλες γίνονται ένα πολύ «έμπειρο» σπιτικό λικέρ. Δοκιμάστε το και σε κοκτέιλ!

Βάρος1½ λίτρο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15'
ΑΝΑΜΟΝΗ1 μήνας

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και τις βάζουμε σε βάζο που θα πρέπει να κλείνει αεροστεγώς. Αδειάζουμε τη βότκα πάνω απ’ αυτές μαζί με τη βανίλια, την οποία έχουμε προηγουμένως κόψει κατά μήκος στα δύο με ένα μαχαίρι. Κλείνουμε το βάζο ερμητικά και το αφήνουμε να μείνει για 1 μήνα σε ηλιόλουστο μέρος.

Μόλις παρέλθει ο μήνας, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός) και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Σουρώνουμε τη βότκα από ψιλό σουρωτήρι, πιέζοντας τις φράουλες να βγάλουν τους χυμούς τους. Ρίχνουμε τη σουρωμένη βότκα στο σιρόπι. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε μπουκάλια.

TIPΜπορούμε να σερβίρουμε το λικέρ αραιωμένο με ανθρακούχο νερό, ως ένα αλκοολούχο αναψυκτικό ή να το εντάξουμε σε κοκτέιλ..
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros sweetalchemy chocolate pastry art flowers sugarart rum true
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes challenge profiterol raspberry icecream rose
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweets cakes eggs live white yellow
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry sunset sun greece summer island