Κρέμα κάστανο

Αγοράστε κάστανα και φτιάξτε κρέμα κάστανο. Μπορείτε να τη φάτε με ψωμί ή να τη βάλετε σε τούρτες και τάρτες.

Βάρος1½ κιλό
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα και 20 λεπτά

Με ένα μαχαιράκι κάνουμε μια χαρακιά στο πλαϊνό μέρος κάθε κάστανου από την κορυφή προς τη βάση. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό. Προσθέτουμε το αλάτι και τα βράζουμε για περίπου μισή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα λίγα-λίγα και με τη μύτη ενός μαχαιριού τα καθαρίζουμε από την εξωτερική φλούδα και τη μαλακή εσωτερική μεμβράνη.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε τα 500 γρ. νερό, τη ζάχαρη και τους σπόρους από το εσωτερικό της βανίλιας, μαζί με το κλωναράκι της. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι το σιρόπι να γίνει διάφανο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα ¾ του σιροπιού στον κάδο του μπλέντερ. Προσθέτουμε τα καθαρισμένα κάστανα και τα πολτοποιούμε πολύ καλά. Ενσωματώνουμε τον πουρέ στο υπόλοιπο σιρόπι που έχει μείνει στην κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ποτό, ανακατεύουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •    4
  • Wake me up when September ends  because it means
  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • Cheesecake      cheesecake   !
  • backstagephotoshootingnbg headquarters steliosparliaroskathimerini