Μαρμελάδα μπανάνα

Μαρμελάδα μπανάνας, αρέσει στα πιτσιρίκια και συνοδεύει ευχάριστα πολλά γλυκά.

Βάρος1.700 γρ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ5'
Παρασκευή20'

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Μόλις πάρει βράση το μείγμα, ρίχνουμε τις μπανάνες και βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, για να μην κολλήσουν στον πάτο. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν διαλυθούν οι μπανάνες μέσα σε ένα πυκνό σιρόπι. Τότε αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το ρούμι και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits