Δύο μαρμελάδες φράουλα

Μια εύκολη συνταγή που διατηρεί τη γεύση και το χρώμα του φρέσκου φρούτου και δεν το ταλαιπωρεί με πολύωρο βράσιμο.

Μαρμελάδα φράουλα με γλυκάνισο

Βάρος: 1.200 γρ., Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: 30΄-60΄, Παρασκευή: 30΄-40΄

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε απαλά τη ζάχαρη με τις φράουλες. Τις αφήνουμε κατά μέρος για 30-60 λεπτά. Αυτό βοηθάει να βγάλουν τους χυμούς τους κι έτσι δεν θα χρειαστεί να προσθέσουμε νερό στο βράσιμο. Τις αδειάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα αστεροειδή γλυκάνισα. Αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά μέχρι να διαλυθούν σχεδόν μέσα σε ένα πυκνό σιρόπι. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε ερμητικά με το καπάκι και τα τοποθετούμε ανάποδα, έτσι ώστε η μαρμελάδα να «σφραγίσει» το άνοιγμα και να μην μπορεί να μπει αέρας. Με αυτό τον τρόπο γίνεται σωστή κονσερβοποίηση. Μόλις κρυώσει το βάζο, το αποθηκεύουμε στο ντουλάπι. Διατηρείται για πάρα πολύ καιρό, αρκεί να έχει γίνει σωστά η διαδικασία. Όταν όμως ανοίξουμε τη μαρμελάδα, τη βάζουμε στο ψυγείο.


Μαρμελάδα φράουλα με σοκολάτα

Βάρος: 700 γρ., Προετοιμασία: 10΄, Αναμονή: περίπου 2 ώρες, Παρασκευή: 15΄

Βάζουμε τις καθαρισμένες φράουλες μαζί με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε κατά μέρος για 1-2 ώρες ώστε να μαριναριστούν και να λιώσει η ζάχαρη μέσα στους χυμούς που θα βγάλουν. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει ανακατεύοντας συχνά με μια κουτάλα για να μην πιάσει στον πάτο. Περίπου στα 7-8 λεπτά βρασίματος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφήνουμε για άλλα 7-8 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.  Αποσύρουμε και όσο είναι ακόμα ζεστή γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα. Τα κλείνουμε, τα τοποθετούμε ανάποδα (πάνω στο καπάκι) και αφήνουμε να κρυώσουν. Διατηρούμε στο ντουλάπι ή στο ψυγείο, αν τα ανοίξουμε.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love pastryshop cream chocolate fruits christmas
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece
  • glykesalchimiesofficial skaitvgr presentation salondebricolage sweetalchemy tv pastrychef pastrylife pastryart pastrypassion
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry love chocolate christmas gold ball cristmasball
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry christmas 2018 traditional chocolate modern twist
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial christmas chocolate gold happy happynewyear shop pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop whitechocolate christmas ball cristmas all