Μαρμελάδα μαστίχας

Μπορείτε να τη δοκιμάσετε με κουλουράκια, να την αλείψετε σε τσουρέκι ή να τη συνοδεύσετε με κέικ.

Βάροςπερίπου 1½ κιλό
Προετοιμασία-Παρασκευή1 ώρα και 20΄

Κοπανίζουμε τη μαστίχα στο γουδί προσθέτοντας και λίγη από τη ζάχαρη που θα βοηθήσει να μην κολλήσει στο γουδοχέρι. Την κοπανίζουμε καλά μέχρι να γίνει σκόνη. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και στο μούλτι, μόνο που η μαστίχα είναι αρκετά σκληρή και μπορεί να γδάρει τον κάδο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη μαστίχα, τη γλυκόζη και τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε αρκετά χαμηλή φωτιά. Αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 1 ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα, έως ότου καραμελώσει το γάλα, αρχίσει να δένει και η θερμοκρασία φτάσει στους 108ºC. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το τσίπουρο. Ανακατεύουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα* βάζα.

TIPΓια να αποστειρώσουμε βάζα τα βουτάμε σε βραστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε ανάποδα μέσα σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με μια καθαρή και σιδερωμένη πετσέτα κουζίνας. Βάζουμε στο φούρνο, στους 150ºC για 10-15 λεπτά και γεμίζουμε όσο τα βάζα είναι ζεστά. Τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσει το περιεχόμενό τους.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy pastry pastrychef vanilla vanillacream sweetlife patissier angelomusa signature
  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  •    4
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • Wake me up when September ends  because it means