Μαρμελάδα πεπόνι με τσίπουρο

Μια πολύ αρωματική και γευστική μαρμελάδα με πεπόνι, τσίπουρο και αστεροειδή γλυκάνισο. Απολαύστε την στο ψωμί και στο παγωτό σας.

Βάρος900 γρ.
Προετοιμασία-παρασκευή50'

Βάρος: 900 γρ., Προετοιμασία-παρασκευή: 50΄

Κόβουμε το πεπόνι σε μικρούς κύβους και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό από τα λεμόνια και τα γλυκάνισα και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Βράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου διαλυθεί το πεπόνι και δέσει η μαρμελάδα. Ρίχνουμε το τσίπουρο και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να δέσει ξανά η μαρμελάδα (έχετε υπόψη πάντως ότι η συγκεκριμένη δεν δένει πολύ). Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

 

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •         !
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial baklava traditionalart mitilini island greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial chocolate cake birthdaycake
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats
  • 11
  •    To
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef