Μαρμελάδα πεπόνι με τσίπουρο

Μια πολύ αρωματική και γευστική μαρμελάδα με πεπόνι, τσίπουρο και αστεροειδή γλυκάνισο. Απολαύστε την στο ψωμί και στο παγωτό σας.

Βάρος900 γρ.
Προετοιμασία-παρασκευή50'

Βάρος: 900 γρ., Προετοιμασία-παρασκευή: 50΄

Κόβουμε το πεπόνι σε μικρούς κύβους και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό από τα λεμόνια και τα γλυκάνισα και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Βράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου διαλυθεί το πεπόνι και δέσει η μαρμελάδα. Ρίχνουμε το τσίπουρο και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να δέσει ξανά η μαρμελάδα (έχετε υπόψη πάντως ότι η συγκεκριμένη δεν δένει πολύ). Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

 

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry valrhona chocolate friend alainchartier valrhonafrance tainlhermitage
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial breakfast sunday holiday summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sea seastar blue sun summer 2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer island sun sea
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial sea sun sand colours calm black white
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial summer 2019 sea star blue holidays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pineapple cake lovepastry