Μαρμελάδα πεπόνι με τσίπουρο

Μια πολύ αρωματική και γευστική μαρμελάδα με πεπόνι, τσίπουρο και αστεροειδή γλυκάνισο. Απολαύστε την στο ψωμί και στο παγωτό σας.

Βάρος900 γρ.
Προετοιμασία-παρασκευή50'

Βάρος: 900 γρ., Προετοιμασία-παρασκευή: 50΄

Κόβουμε το πεπόνι σε μικρούς κύβους και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το χυμό από τα λεμόνια και τα γλυκάνισα και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Βράζουμε, ανακατεύοντας συχνά, έως ότου διαλυθεί το πεπόνι και δέσει η μαρμελάδα. Ρίχνουμε το τσίπουρο και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να δέσει ξανά η μαρμελάδα (έχετε υπόψη πάντως ότι η συγκεκριμένη δεν δένει πολύ). Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

 

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry blue daisy cake greece summer2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry oldathens sweets mag new kathimerini 15june2019
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy summer greece sun sunset happy friends
  • steliosparliaros sweetalchemy love is love  loveislove colorfull happyday forever
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon ice parfe summer mag new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial love godfather summer