Μαρμελάδα σύκο με χυμούς εσπεριδοειδών

Από τις πιο εύκολες μαρμελάδες, αφού το σύκο καθαρίζεται εύκολα, εδώ εμπλουτίζεται με χυμούς από λεμόνι, πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ.

Βάρος2 κιλά
Προετοιμασία-παρασκευή50'

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με τους χυμούς και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα σύκα. Αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας συχνά έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Σταδιακά τα σύκα θα αρχίσουν να διαλύονται. Ελέγχουμε εάν έχει δέσει η μαρμελάδα ρίχνοντας μια κουταλιά σε ένα πιατάκι. Τη φυσάμε να κρυώσει και τραβάμε με το δάχτυλό μας μια γραμμή· αν μένει δρόμος που δεν κλείνει αμέσως, η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry blue daisy cake greece summer2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial love godfather summer
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon ice parfe summer mag new
  • steliosparliaros sweetalchemy love is love  loveislove colorfull happyday forever
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy summer greece sun sunset happy friends
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry oldathens sweets mag new kathimerini 15june2019