Μαρμελάδα σύκο με χυμούς εσπεριδοειδών

Από τις πιο εύκολες μαρμελάδες, αφού το σύκο καθαρίζεται εύκολα, εδώ εμπλουτίζεται με χυμούς από λεμόνι, πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ.

Βάρος2 κιλά
Προετοιμασία-παρασκευή50'

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με τους χυμούς και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα σύκα. Αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας συχνά έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Σταδιακά τα σύκα θα αρχίσουν να διαλύονται. Ελέγχουμε εάν έχει δέσει η μαρμελάδα ρίχνοντας μια κουταλιά σε ένα πιατάκι. Τη φυσάμε να κρυώσει και τραβάμε με το δάχτυλό μας μια γραμμή· αν μένει δρόμος που δεν κλείνει αμέσως, η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry biscuits syrup chocolate cake allday
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chocolate chocolatelover chocoholic gianduja hezelnut gold
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake chocolate fruits lemon biscuits
  • My favorite food on board of Aegean  Portokalopita by
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop shop cake biscuits chocolate fruits
  •      ! Pop up bars Premium
  • HIGHteaTIME w muschel  dimknees  major pistachio tart by