Μαρμελάδα σύκο με χυμούς εσπεριδοειδών

Από τις πιο εύκολες μαρμελάδες, αφού το σύκο καθαρίζεται εύκολα, εδώ εμπλουτίζεται με χυμούς από λεμόνι, πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ.

Βάρος2 κιλά
Προετοιμασία-παρασκευή50'

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με τους χυμούς και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα σύκα. Αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας συχνά έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Σταδιακά τα σύκα θα αρχίσουν να διαλύονται. Ελέγχουμε εάν έχει δέσει η μαρμελάδα ρίχνοντας μια κουταλιά σε ένα πιατάκι. Τη φυσάμε να κρυώσει και τραβάμε με το δάχτυλό μας μια γραμμή· αν μένει δρόμος που δεν κλείνει αμέσως, η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe brownie chocolate darkchocolate dessert warm serve
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • Syrup soaked semolina cake Revani with white chocolate whipped cream!
  • steliosparliaros watermelon ice icecube summer taste fruit summerfruit
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe pistachio pistachiocookies coffee coffeetime summer greeksummer
  • steliosparliaros summer summervibes island sea sand view horizon blue shadesofblue