Μαρμελάδα σύκο με χυμούς εσπεριδοειδών

Από τις πιο εύκολες μαρμελάδες, αφού το σύκο καθαρίζεται εύκολα, εδώ εμπλουτίζεται με χυμούς από λεμόνι, πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ.

Βάρος2 κιλά
Προετοιμασία-παρασκευή50'

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με τους χυμούς και την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα σύκα. Αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας συχνά έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Σταδιακά τα σύκα θα αρχίσουν να διαλύονται. Ελέγχουμε εάν έχει δέσει η μαρμελάδα ρίχνοντας μια κουταλιά σε ένα πιατάκι. Τη φυσάμε να κρυώσει και τραβάμε με το δάχτυλό μας μια γραμμή· αν μένει δρόμος που δεν κλείνει αμέσως, η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits