Μαρμελάδα βερίκοκο και ροδάκινο

Δύο καλοκαιρινά φρούτα ενώνονται σε μια υπέροχη μαρμελάδα. Προσθέστε και λουίζα που θα δώσει νότες λεμονιού.

Βάροςπερίπου 2 κιλά
Προετοιμασία-παρασκευή1 ώρα
ΑΝΑΜΟΝΗ1 νύχτα

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τα ροδάκινα μαζί με τα βερίκοκα και τη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε απαλά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για ένα βράδυ. Στο διάστημα αυτό τα φρούτα θα βγάλουν τους χυμούς τους και η ζάχαρη θα μισολιώσει. Την επομένη βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε και όταν πάρουν βράση, χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά, προσθέτουμε τα σκουπισμένα φύλλα λουίζας (αν βάλουμε) και συνεχίζουμε το βράσιμο για τουλάχιστον 30 λεπτά, νακατεύοντας συχνά, ώστε να μην κολλήσουν στον πάτο και σκουρύνει το χρώμα τους. Κατά διαστήματα ξαφρίζουμε την επιφάνεια από τους αφρούς. Έτσι η μαρμελάδα θα γίνει πιο λαμπερή και διαυγής. Η μαρμελάδα είναι έτοιμη όταν διαλυθούν σχεδόν τα φρούτα μέσα σε ένα πυκνό σιρόπι. Ένας τρόπος να ελέγξουμε ότι έχει δέσει είναι ο εξής: ρίχνουμε λίγη σε ένα πιάτο, αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει και με το δάχτυλό μας χαράζουμε μία γραμμή. Εάν η μαρμελάδα μείνει σταθερή και η γραμμή δεν κλείσει, είναι έτοιμη. Γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

TIPΓια να ξεφλουδίζουμε πιο εύκολα τα ροδάκινα, τα χαράσσουμε στο κάτω μέρος με ένα μαχαίρι ελαφρώς και τα ζεματίζουμε για 1 λεπτό σε βραστό νερό. Τα βγάζουμε, τα κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τα ξεφλουδίσουμε.
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • steliosparliaros watermelon ice icecube summer taste fruit summerfruit
  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe brownie chocolate darkchocolate dessert warm serve
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape