Φανουρόπιτα

Ένα νηστίσιμο κέικ που ψήνουν ανήμερα του Αγίου Φανουρίου στις 27 Αυγούστου. Ποιος μας εμποδίζει όμως να το φτιάξουμε ανά πάσα στιγμή;

ΜΕΡΙΔΕΣ12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ15΄
ΨΗΣΙΜΟ45΄-50΄

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 24 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λάδι και το χυμό, ανακατεύουμε με το χέρι και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε ξανά να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και αδειάζουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart