Κανταΐφι

Αγαπημένο ελληνικό γλυκό, το κανταΐφι είναι σε πολλές περιοχές το επίσημο κέρασμα των Χριστουγέννων. Αυτή η συνταγή είναι με αμύγδαλο.

ΜΕΡΙΔΕΣ10-12
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ30΄
ΨΗΣΙΜΟ50΄-60΄

Ανακατεύουμε τα αμύγδαλα με την κανέλα. Κόβουμε μισή χούφτα κανταΐφι, το ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας ώστε να ξεκολλήσουν οι ίνες μεταξύ τους και βάζουμε στο κέντρο λίγο από το αμύγδαλο. Τυλίγουμε το κανταΐφι σε ρολό, διπλώνοντας παράλληλα τα πλαϊνά προς τα μέσα, για να εγκλωβίσουμε τη γέμιση. Το μεταφέρουμε σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου περίπου 24 εκ.

Συνεχίζουμε φτιάχνοντας ρολά και βάζοντάς τα το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί κολλητά. Όταν τελειώσει το κανταΐφι και έχει γεμίσει το ταψί περιχύνουμε τα ρολά με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 50-60 λεπτά. Αν χρειαστεί ψήνουμε παραπάνω έως ότου ροδίσουν. Λίγο πριν βγάλουμε από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σιρόπι
Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού). Μόλις βγάλουμε το κανταΐφι, όσο είναι ζεστό το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Έτσι θα γίνει πιο τραγανό. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει το γλυκό και να απορροφηθεί το σιρόπι.

TIPΤην ίδια συνταγή μπορούμε να φτιάξουμε με καρύδια αντί αμύγδαλα.
TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lemon ice parfe summer mag new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry oldathens sweets mag new kathimerini 15june2019
  • steliosparliaros sweetalchemy love is love  loveislove colorfull happyday forever
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry blue daisy cake greece summer2019
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry sweetalchemy summer greece sun sunset happy friends
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial love godfather summer