Νηστίσιμα σκαλτσούνια

Παραδοσιακά σκαλτσούνια γεμιστά με καρύδια και ξερά φρούτα. Ένα κέρασμα νηστίσιμο και πεντανόστιμο.

ΜΕΡΙΔΕΣ15 κομμάτια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ30΄

Ζύμη
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια έως ότου σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χλστ. και κόβουμε δίσκους διαμέτρου 8-9 εκ.

Γέμιση
Πολτοποιούμε όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ, εκτός από την άχνη ζάχαρη. Βάζουμε από ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε δίσκο ζύμης και διπλώνουμε στη μέση. Πιέζουμε τις άκρες από τα σκαλτσούνια, ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια στη λαμαρίνα του φούρνου –πάνω σε λαδόκολλα- και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μισή ώρα έως ότου ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake chocolate vanilla eastereggs pastrylove pastrychef
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate darkchocolate milkchocolate raspberry passionfruit pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial  21