Νηστίσιμα σκαλτσούνια

Παραδοσιακά σκαλτσούνια γεμιστά με καρύδια και ξερά φρούτα. Ένα κέρασμα νηστίσιμο και πεντανόστιμο.

ΜΕΡΙΔΕΣ15 κομμάτια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ40΄
ΨΗΣΙΜΟ30΄

Ζύμη
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί με τα χέρια έως ότου σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χλστ. και κόβουμε δίσκους διαμέτρου 8-9 εκ.

Γέμιση
Πολτοποιούμε όλα μαζί τα υλικά στο μπλέντερ, εκτός από την άχνη ζάχαρη. Βάζουμε από ένα κουταλάκι γέμιση σε κάθε δίσκο ζύμης και διπλώνουμε στη μέση. Πιέζουμε τις άκρες από τα σκαλτσούνια, ώστε να κολλήσουν μεταξύ τους.
Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια στη λαμαρίνα του φούρνου –πάνω σε λαδόκολλα- και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μισή ώρα έως ότου ροδίσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for