Νηστίσιµη καρυδόπιτα µε ταχίνι

Να ένα πολύ ωραίο κέρασμα για τη νηστεία: μια καρυδόπιτα-έκπληξη που αντί για λάδι περιέχει ταχίνι!

ΜΕΡΙΔΕΣ14
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ50´
ΨΗΣΙΜΟπερίπου 1 ώρα

Σε ένα βαθύ µπολ βάζουµε το ταχίνι µαζί µε το χυµό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουµε πολύ καλά και προσθέτουµε το αλεύρι, το µπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Ανακατεύουµε ξανά µέχρι να πετύχουµε έναν οµοιογενή χυλό και ρίχνουµε το αλάτι και τα τριµµένα καρύδια.
Προθερµαίνουµε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνουµε και αλευρώνουµε ένα ταψί διαµέτρου 26 εκ. Το γεµίζουµε µε το µείγµα, πασπαλίζουµε µε τα χοντροκοµµένα καρύδια και ψήνουµε στον προθερµασµένο φούρνο για 30 λεπτά. Έπειτα χαµηλώνουµε τη φωτιά στους 170°C και ψήνουµε για άλλα 30 λεπτά. Δοκιµάζουµε µε ένα µαχαίρι κι αν βγει λερωµένο, συνεχίζουµε το ψήσιµο για ακόµα λίγο.
Ετοιµάζουµε το σιρόπι περίπου 10 λεπτά προτού βγάλουµε την καρυδόπιτα από το φούρνο γιατί πρέπει να τη σιροπιάσουµε όταν και τα δύο είναι ζεστά.

Σιρόπι
Βράζουµε όλα τα υλικά για 2 λεπτά (µετράµε το χρόνο από το σηµείο του βρασµού). Μόλις βγάλουµε την καρυδόπιτα από το φούρνο, την περιχύνουµε µε το ζεστό σιρόπι, το οποίο ρίχνουµε λίγο-λίγο µε µια κουτάλα. (Θα το χρησιµοποιήσουµε όλο ώστε να γίνει υγρή και λασπωµένη σαν χαλβάς.) Την αφήνουµε κατά µέρος για αρκετές ώρες ή και για µία νύχτα, µέχρι να απορροφηθεί καλά το σιρόπι.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake biscuits chocolate birthdaycake athenvoice happybirthday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop hazel cake chocolate rich tasty
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial pastry pastrychop cake christmas spices pear gold happydays
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef chocolate ice icesweet christmas new
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop christmas biscuits stars tree treecake
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry skaitv skai tv new travel newyear
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial skaitv skai tv new recipes travel greece