Γιαννιώτικα κουλούρια

Τα φτιάχνουν το Πάσχα και είναι το απαραίτητο κέρασμα σε κάθε σπίτι μαζί με το τσουρέκι και το κόκκινο αυγό.

Για2½ κιλά
Προετοιμασία1 ώρα
Ψήσιμο:15΄-20΄
Αναμονή: 1 ώρα

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Διαλύουμε την αμμωνία στο χυμό πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τις βανιλίνες. Σταματάμε το μίξερ και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι. Η ζύμη θα κολλάει και θα είναι μαλακή, αλλά όχι υδαρής. Για να μπορούμε να την πλάσουμε την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε μακρόστενα λεπτά μπαστούνια, τα οποία τυλίγουμε σε κουλούρες (η τρύπα στο κέντρο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη, για να μην «κλείσει» όταν φουσκώσουν τα κουλούρια στο ψήσιμο). Τοποθετούμε τα κουλούρια σε λαμαρίνες, πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, θα δούμε ότι έχουν φουσκώσει αρκετά. Το μέγεθός τους θα είναι σαν πιατάκι του γλυκού.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrychef pastrylife pastaflora cake jam breakfast
  • delicious irrisistable devilsgirl666999   thebest greek foodpics dessert dessertporn
  • favourite  sweet cioccolato salame by steliosparliaros
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe summerrecipes summer cherry cherryblossom cherryseason tarte
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe breakfast breafasttime chocolate chocolatecake crumble hazelnut
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastrymen sea summer blue island greece
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop cake special almond jam breakfast