Γιαννιώτικα κουλούρια

Τα φτιάχνουν το Πάσχα και είναι το απαραίτητο κέρασμα σε κάθε σπίτι μαζί με το τσουρέκι και το κόκκινο αυγό.

Για2½ κιλά
Προετοιμασία1 ώρα
Ψήσιμο:15΄-20΄
Αναμονή: 1 ώρα

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Διαλύουμε την αμμωνία στο χυμό πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τις βανιλίνες. Σταματάμε το μίξερ και ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι. Η ζύμη θα κολλάει και θα είναι μαλακή, αλλά όχι υδαρής. Για να μπορούμε να την πλάσουμε την αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.

Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε μακρόστενα λεπτά μπαστούνια, τα οποία τυλίγουμε σε κουλούρες (η τρύπα στο κέντρο πρέπει να είναι αρκετά μεγάλη, για να μην «κλείσει» όταν φουσκώσουν τα κουλούρια στο ψήσιμο). Τοποθετούμε τα κουλούρια σε λαμαρίνες, πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, θα δούμε ότι έχουν φουσκώσει αρκετά. Το μέγεθός τους θα είναι σαν πιατάκι του γλυκού.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for