Υγρό κέικ από τσουρέκι

Μια πανεύκολη πουτίγκα με βάση το τσουρέκι. Θα σας μείνει αξέχαστη!

ΜΕΡΙΔΕΣ16
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ1 ώρα και 30΄

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε μια μεγάλη φόρμα του κέικ ή δύο μικρότερες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και την κανέλα και τοποθετούμε στη φωτιά μέχρι να ζεσταθούν καλά.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά με τον αυγοδάρτη τα αυγά με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το ζεστό μείγμα του γάλακτος, το ρούμι (ή κονιάκ) και τις σταφίδες και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Κόβουμε το τσουρέκι σε λεπτές φέτες, τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη και τις κόβουμε σε κυβάκια. Τα ρίχνουμε στη φόρμα και τα πιέζουμε ελαφρώς με τα χέρια μας προς τα κάτω, να απλωθούν ομοιόμορφα στο σκεύος. Περιχύνουμε με το μείγμα του γάλακτος. Σκεπάζουμε πολύ καλά τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και την τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο βαθύ ταψί. Ρίχνουμε στο ταψί νερό, τόσο ώστε να φτάσει σε ύψος στα 2/3 της φόρμας. Ψήνουμε στους 170°C για τουλάχιστον 1½ ώρα, μέχρι να ροδοψηθεί το γλυκό και τα υλικά να δέσουν σε ένα ενιαίο ζυμάρι (ανάλογα με το φούρνο μας ίσως χρειαστεί άλλα 30 - 40 λεπτά ψήσιμο. Καλύτερα όμως να βγάλουμε τη φόρμα από το ταψί με το νερό και να την ξεσκεπάσουμε, ώστε να πάρει χρώμα το γλυκό).
Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα και το ξεφορμάρουμε πάνω σε μια σήτα. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και σερβίρουμε σε κομμάτια.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  •   1850 skaitv steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe healthyrecipes healthychoices
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry lovechocolate blackforest coffee coffeshop inspiration fruits
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe tvshow healthyrecipes healthychoices eathealthy arlaproteingr dontmissit
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart