Πασχαλινά κουλούρια

Δεν χρειάζεται να βάλουμε κάποιο αρωματικό. Τα κουλούρια αυτά μοσχοβολούν βούτυρο.

Βάρος: 700 γρ., Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 1 ώρα, Ψήσιμο: 20΄-25΄

Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αυγό για την επάλειψη- στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο για αρκετή ώρα. Εναλλακτικά, ζυμώνουμε με τα χέρια. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μήκους 14 εκ. και πάχους 1 εκ., τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό μαζί με 1 κ.σ. νερό ή γάλα και αλείφουμε τα κουλούρια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  •    2104   1850  glykesalchimiesofficial
  • 30 years ZG Pastry magazine! pastry steliosparliaros pastrychef chocolate chocolatetart
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial recipe sweetandsalty cherrytomatoes spoonsweet foodstyling foodstyle
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry sweet cream vanilla
  • Montanya Oro is also a barrel aged rum aged for
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry pastryshop lovesweets chocolate fruit foresfruit tart
  •   Arla Protein!  follow Arlaproteingr