Πασχαλινά κουλούρια

Δεν χρειάζεται να βάλουμε κάποιο αρωματικό. Τα κουλούρια αυτά μοσχοβολούν βούτυρο.

Βάρος: 700 γρ., Προετοιμασία: 40΄, Αναμονή: 1 ώρα, Ψήσιμο: 20΄-25΄

Βάζουμε όλα τα υλικά -εκτός από το αυγό για την επάλειψη- στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε με το γάντζο για αρκετή ώρα. Εναλλακτικά, ζυμώνουμε με τα χέρια. Μόλις γίνει ένα ομοιογενές ζυμάρι, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 1 ώρα. Πλάθουμε μακρόστενα μπαστούνια μήκους 14 εκ. και πάχους 1 εκ., τα διπλώνουμε στη μέση και τα στρίβουμε σε πλεξούδα. Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό μαζί με 1 κ.σ. νερό ή γάλα και αλείφουμε τα κουλούρια. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 20-25 λεπτά έως ότου ροδίσουν.

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros summer summervibes sea sun happytime escape horizon inspiration aperitivo
  • Steliosparliaros sunset sungoesdown besttime colorful natural summerlover inspiration horizon escape
  • Getting inspired by steliosparliaros for aegeanairlines An alternative cheesecake inspired
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe touloumpakia syrup delicious traditional greeksummer greek
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe mouse fetacheese greekfeta sweetandsalty cherrytomatoes olive
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe coffeetime icecoffee donuts loukoumas puffpastry cinamonsugar
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe baklava walnut syrup traditional dessert summer