Ρολό μπακλαβά με καρύδι και ταχίνι

Ένας διαφορετικός νηστίσιμος και πεντανόστιμος μπακλαβάς καρυδιού. Τα φύλλα του αλείφονται με ταχίνι αντί για βούτυρο και τυλίγονται σε ρολά!

ΜΕΡΙΔΕΣ20-30 κομμάτια
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20΄
ΨΗΣΙΜΟ50΄-60΄
ΑΝΑΜΟΝΗ20΄

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το σησαμέλαιο. Κόβουμε τα φύλλα κρούστας στη μέση (κατά πλάτος), έτσι ώστε να έχουμε διπλάσιο αριθμό φύλλων.
Με ένα πινέλο αλείφουμε τέσσερα φύλλα με το μείγμα του ταχινιού και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο. Πασπαλίζουμε το τελευταίο με λίγο τριμμένο καρύδι και τυλίγουμε τα φύλλα σε σφιχτό ρολό (από τη μεγάλη τους πλευρά).
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, φτιάχνοντας συνολικά περίπου 5-7 ρολά (εξαρτάται από το πόσα φύλλα είχε η συσκευασία που αγοράσαμε).
Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και βάζουμε μέσα τα ρολά, το ένα δίπλα στο άλλο και όσο πιο κοντά γίνεται. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 20 λεπτά ή στην κατάψυξη για 10 λεπτά, ώστε να κρυώσουν και να σφίξουν τα ρολά και να κόβονται πιο εύκολα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150°C. Χαράσσουμε τα ρολά διαγωνίως σε λεπτές φέτες και τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο. Ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Δεκαπέντε λεπτά πριν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο, ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Σιρόπι
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Σιροπιάζουμε το γλυκό αμέσως μόλις το βγάλουμε με το σιρόπι ζεστό. Το ρίχνουμε σιγά-σιγά μέχρι να το πιει όλο. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να κρυώσει το γλυκό και να απορροφηθεί το σιρόπι.

TAGS:
Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • steliosparliaros sweetalch glykesalchimiesofficial tbt friends 2005 happy book chocolate strawberry
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial
  • steliosparliaros sweetslchemy glykesalchimiesofficial pastry love new magazin mag kathimerini 21sunday
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry chocolate darkchocolate milkchocolate raspberry passionfruit pastryshop
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial new cake kathimerini sunday 21april2019
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial pastry cake lemon limoncello meringue pastrylite burning
  • steliosparliaros sweetalchemy glykesalchimiesofficial mag pastry new recipes foodstyling friends kathimerini