Σφιχτό γεμιστό τσουρέκι

Μια διαφορετική συνταγή για γεμιστό τσουρέκι που πρέπει να δοκιμάσετε!

ΜΕΡΙΔΕΣγια 1 μικρό τσουρέκι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ1 ώρα
ΨΗΣΙΜΟ30΄-40΄
ΑΝΑΜΟΝΗ4 ώρες

Ζύμη
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα. Ζυμώνουμε για λίγο, σε μέτρια ταχύτητα, με το γάντζο και όταν σχηματιστεί μια μαλακή κολλώδης ζύμη, ρίχνουμε σιγά-σιγά το τεμαχισμένο βούτυρο συνεχίζοντας το ζύμωμα. Όταν η ζύμη γίνει ελαστική και ξεκολλάει ελαφρώς από τα τοιχώματα του κάδου, τη μεταφέρουμε σε άλλο σκεύος, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Έπειτα τη ζυμώνουμε ξανά ελαφρώς με τα χέρια, να φύγει ο αέρας, την σκεπάζουμε ξανά και την αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο, ώστε να σφίξει και να φουσκώσει.

Γέμιση
Στο μπλέντερ αλέθουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν αλοιφή.

Συναρμολόγηση
Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λωρίδα πάχους 1 εκ. και πλάτους 20 εκ. Στο κέντρο της, κατά μήκος, απλώνουμε τη γέμιση. Ανασηκώνουμε τις μακρόστενες πλευρές και τις κολλάμε μεταξύ τους στο κέντρο, πάνω από τη γέμιση. Πλάθουμε το ζυμάρι έτσι ώστε να γίνει ένα στρογγυλό μακρόστενο ρολό. Τέλος τυλίγουμε το ρολό σαν σαλίγκαρο και το μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, πάνω σε λαδόκολλα. Το αφήνουμε για 1 ώρα έως ότου διπλασιαστεί ο όγκος του. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30-40 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και γλασάρουμε αμέσως.

Γλάσο
Ανακατεύουμε την άχνη ζάχαρη με το νερό ή το χυμό με έναν αυγοδάρτη μέχρι να γίνει ένα ρευστό μείγμα.

 

Chocolate spoon

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ

NEWSLETTER

  • backstagephotoshootingNBG headquarters steliosparliaroskathimerini
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe chutney quince spicy laurel cheese bluecheese
  • steliosparliaros glykesalchimiesofficial sweetalchemy recipe gastronomos vraveiapoiotitas18 celebrity greekgastronomy event chef
  • 11
  • Wake me up when September ends  because it means
  •    4
  • Repost steliosparliaros glykesalchimiesofficial gastronomos peskias greatteam onemoreyear congrats